Ostkaka med lemon curd och mandel

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Uppdaterad ostkaka med citron och knaprig mandel.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 dl skalade mandlar
  • 500 g ricotta
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 bittermandlar, finrivna
  • Till servering
  • 160 g lemon curd
  • 125 g hallon
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka nötterna fint. Vispa ihop med ricotta, ägg, mjölk, socker, mjöl och bittermandel.
  2. Häll upp smeten i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 20–25 min.
  3. Smält lemon curden och ringla den över ostkakorna. Garnera med hallon och myntablad. Servera med fluffigt vispad grädde och ev mer hallon. Kan serveras ljummen eller kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Renata

2018-05-19

Fantastiskt gott !

Annika

2018-04-23

Färdigköpt ostkaka mycket godare. Ev kan man ju baka om den med mandel. ägg o grädde. Denna var trist.

Liknande recept

Saras påsktårta

(177)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Nötmarängtårta

(47)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Hallontarte

(34)

Zuleikatårta med kokos och nektariner

(29)

Havtornspaj

(26)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl skalade mandlar
  • 500 g ricotta
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 bittermandlar, finrivna
  • Till servering
  • 160 g lemon curd
  • 125 g hallon
  • färsk mynta

Ostkaka med lemon curd och mandel

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Uppdaterad ostkaka med citron och knaprig mandel.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka nötterna fint. Vispa ihop med ricotta, ägg, mjölk, socker, mjöl och bittermandel.
  2. Häll upp smeten i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 20–25 min.
  3. Smält lemon curden och ringla den över ostkakorna. Garnera med hallon och myntablad. Servera med fluffigt vispad grädde och ev mer hallon. Kan serveras ljummen eller kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Renata

2018-05-19

Fantastiskt gott !

Annika

2018-04-23

Färdigköpt ostkaka mycket godare. Ev kan man ju baka om den med mandel. ägg o grädde. Denna var trist.

Liknande recept

Saras påsktårta

(177)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Nötmarängtårta

(47)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Hallontarte

(34)

Zuleikatårta med kokos och nektariner

(29)

Havtornspaj

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies