För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Saftiga och smakrika köttbullar med nyttiga grönsaker i ugn.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl kamutvete
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 150 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • Köttbullar
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl hackad färsk persilja eller annan ört
  • 2 dl riven ost cheddar
  • 1 tsk chiliflakes
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga kamut-vetet enligt anvisning på förpackningen. Skär paprikan i bitar och löken i klyftor och riv grönkålen i bitar.
  2. Vänd runt grönsakerna med olja, vitlök, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min (håll koll så att grönkålen inte blir bränd).
  3. Blanda färsen med resten av ingredienserna och forma till stora köttbullar med blöta händer. Stek igenom köttbullarna i smör på medelvärme. Vänd ihop vetet med de rostade grönsakerna och pressa ev över citronsaft. Servera med köttbullarna.

Tips

Vänd ner 1 burk kokta bönor eller kikärter i kamutvetet så blir det kanske en matlåda över också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Risnudelsallad med broccoli

(10)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Zucchinigratäng med korv

(19)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(15)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl kamutvete
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 150 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • Köttbullar
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl hackad färsk persilja eller annan ört
  • 2 dl riven ost cheddar
  • 1 tsk chiliflakes
  • smör till stekning

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Saftiga och smakrika köttbullar med nyttiga grönsaker i ugn.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga kamut-vetet enligt anvisning på förpackningen. Skär paprikan i bitar och löken i klyftor och riv grönkålen i bitar.
  2. Vänd runt grönsakerna med olja, vitlök, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min (håll koll så att grönkålen inte blir bränd).
  3. Blanda färsen med resten av ingredienserna och forma till stora köttbullar med blöta händer. Stek igenom köttbullarna i smör på medelvärme. Vänd ihop vetet med de rostade grönsakerna och pressa ev över citronsaft. Servera med köttbullarna.

Tips

Vänd ner 1 burk kokta bönor eller kikärter i kamutvetet så blir det kanske en matlåda över också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Risnudelsallad med broccoli

(10)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Zucchinigratäng med korv

(19)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(15)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)