Osso buco Milanese

Osso buco Milanese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Traditionell italiensk gryta på kalvlägg, vitt vin och grönsaker.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
  • 1 kg kalvlägg eller nötlägg, sågad i ca 2-3 cm tjocka skivor
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja eller smör
  • 4 blancherade tomater eller motsvarande mängd hela på burk
  • 3 dl vitt vin eller vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 buljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 0.5 citron, skal
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och selleri i små tärningar. Skala och hacka löken. Bryn köttet runt om på stark värme i en del av oljan i en rymlig gryta, gärna en gjutjärnsgryta. Häll i resten av oljan och låt rotfrukterna och löken steka med några minuter.
  2. Blanchering: Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Skär ett kryss i tomaterna och lägg dem i vattnet. Ta upp dem igen när skalen lossnar från kryssen. Skölj tomaterna i kallt vatten, ta bort skalen och skär dem i stora bitar.
  3. Tillsätt tomater, med spadet om burktomater används, vin eller vatten, salt, peppar, buljongtärning och lagerblad. Koka upp och låt koka under lock på svag värme.
  4. Koka tills köttet är mört, 1 timme - 1 timme 30 minuter. Tillsätt örter och rivet citronskal (bara det gula) mot slutet av koktiden. Smaka av. Strö citronskal och hackad persilja över grytan.

Servering

Servera med kokt ris, eller pasta och en blandad sallad. Eller ät osso bucon med bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Osso buco Milanese
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg kalvlägg eller nötlägg, sågad i ca 2-3 cm tjocka skivor
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja eller smör
  • 4 blancherade tomater eller motsvarande mängd hela på burk
  • 3 dl vitt vin eller vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 buljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 0.5 citron, skal
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt

Osso buco Milanese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Traditionell italiensk gryta på kalvlägg, vitt vin och grönsaker.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och selleri i små tärningar. Skala och hacka löken. Bryn köttet runt om på stark värme i en del av oljan i en rymlig gryta, gärna en gjutjärnsgryta. Häll i resten av oljan och låt rotfrukterna och löken steka med några minuter.
  2. Blanchering: Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Skär ett kryss i tomaterna och lägg dem i vattnet. Ta upp dem igen när skalen lossnar från kryssen. Skölj tomaterna i kallt vatten, ta bort skalen och skär dem i stora bitar.
  3. Tillsätt tomater, med spadet om burktomater används, vin eller vatten, salt, peppar, buljongtärning och lagerblad. Koka upp och låt koka under lock på svag värme.
  4. Koka tills köttet är mört, 1 timme - 1 timme 30 minuter. Tillsätt örter och rivet citronskal (bara det gula) mot slutet av koktiden. Smaka av. Strö citronskal och hackad persilja över grytan.

Servering

Servera med kokt ris, eller pasta och en blandad sallad. Eller ät osso bucon med bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!