
Osso buco med kalkon
Betyg (1-5):
Italiensk nationalrätt som egentligen lagas på kalvlägg. Här är en förenklad variant med skivad kalkonbröstfilé som kokas i en mustig tomatsås. Toppningen är ett måste, den friska kryddblandningen gremolata som består av citron, persilja och vitlök.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
- 500 g kalkonbröstfilé
- 1 krm svartpeppar, efter smak
- 3 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- 2 krm salt, efter smak
- Tomatsås:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 50 g rotselleri
- 1 msk smör
- 400 g skalade tomater på burk
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 3 msk kycklingfond på flaska
- 1.5 dl vatten
- 1.5 tsk strösocker
- 2 lagerblad
- 2 tsk oregano
- 1 krm svartpeppar, efter smak
- 2 krm salt, efter smak
- Gremolata:
- 1 dl hackad persilja
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 citron, rivet skal
Gör så här
Tomatsåsen
- Hacka lök och vitlök. Skala morot och selleri och skär i små tärningar. Fräs det hackade i matfett i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré,vin, fond, vatten, socker och kryddor. Låt såsen puttra ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Köttet
- Skär filén i skivor. Salta och peppra köttet och vänd det i mjöl. Bryn köttet på båda sidor i matfett i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Låt köttet koka i tomatsåsen ca 10 minuter.
- Blanda ingredienserna till gremolatan och strö den över grytan.
Servering
Servera med pasta, t ex tagliatelle.
Osso buco med kalkon
Betyg (1-5):
Italiensk nationalrätt som egentligen lagas på kalvlägg. Här är en förenklad variant med skivad kalkonbröstfilé som kokas i en mustig tomatsås. Toppningen är ett måste, den friska kryddblandningen gremolata som består av citron, persilja och vitlök.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Gör så här
Tomatsåsen
- Hacka lök och vitlök. Skala morot och selleri och skär i små tärningar. Fräs det hackade i matfett i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré,vin, fond, vatten, socker och kryddor. Låt såsen puttra ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Köttet
- Skär filén i skivor. Salta och peppra köttet och vänd det i mjöl. Bryn köttet på båda sidor i matfett i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Låt köttet koka i tomatsåsen ca 10 minuter.
- Blanda ingredienserna till gremolatan och strö den över grytan.
Servering
Servera med pasta, t ex tagliatelle.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!