Osso buco med kalkon

Osso buco med kalkon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Italiensk nationalrätt som egentligen lagas på kalvlägg. Här är en förenklad variant med skivad kalkonbröstfilé som kokas i en mustig tomatsås. Toppningen är ett måste, den friska kryddblandningen gremolata som består av citron, persilja och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt, efter smak
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 msk kycklingfond på flaska
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 tsk strösocker
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 krm salt, efter smak
  • Gremolata:
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

Tomatsåsen

  1. Hacka lök och vitlök. Skala morot och selleri och skär i små tärningar. Fräs det hackade i matfett i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré,vin, fond, vatten, socker och kryddor. Låt såsen puttra ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Köttet

  1. Skär filén i skivor. Salta och peppra köttet och vänd det i mjöl. Bryn köttet på båda sidor i matfett i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Låt köttet koka i tomatsåsen ca 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till gremolatan och strö den över grytan.

Servering

Servera med pasta, t ex tagliatelle.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Osso buco med kalkon
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt, efter smak
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 msk kycklingfond på flaska
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 tsk strösocker
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 krm salt, efter smak
  • Gremolata:
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal

Osso buco med kalkon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Italiensk nationalrätt som egentligen lagas på kalvlägg. Här är en förenklad variant med skivad kalkonbröstfilé som kokas i en mustig tomatsås. Toppningen är ett måste, den friska kryddblandningen gremolata som består av citron, persilja och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

Tomatsåsen

  1. Hacka lök och vitlök. Skala morot och selleri och skär i små tärningar. Fräs det hackade i matfett i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré,vin, fond, vatten, socker och kryddor. Låt såsen puttra ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Köttet

  1. Skär filén i skivor. Salta och peppra köttet och vänd det i mjöl. Bryn köttet på båda sidor i matfett i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Låt köttet koka i tomatsåsen ca 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till gremolatan och strö den över grytan.

Servering

Servera med pasta, t ex tagliatelle.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!