
Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
- 500 g kalkonbröst
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 tsk olivolja
- 800 g sötpotatis
- 2 tsk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 3 dl turkisk yoghurt (10%)
- 0.5 dl gari (picklad ingefära)
- 0.5 gurka
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg.
- Skär sötpotatisen i stora klyftor. Vänd runt i oljan på en plåt. Salta.
- Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68°, 15–20 min. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 min. Skär upp tunt.
- Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt och servera till maten.
Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg.
- Skär sötpotatisen i stora klyftor. Vänd runt i oljan på en plåt. Salta.
- Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68°, 15–20 min. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 min. Skär upp tunt.
- Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt och servera till maten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!