Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt
Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

4.5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

  • 500 g kalkonbröst
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 800 g sötpotatis
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl gari (picklad ingefära)
  • 0.5 gurka
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg.

  2. 2

    Skär sötpotatisen i stora klyftor. Vänd runt i oljan på en plåt. Salta.

  3. 3

    Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68°, 15–20 min. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 min. Skär upp tunt.

  4. 4

    Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt och servera till maten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar