Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
  • 500 g kalkonbröst
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 800 g sötpotatis
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl gari (picklad ingefära)
  • 0.5 gurka
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg.
  2. Skär sötpotatisen i stora klyftor. Vänd runt i oljan på en plåt. Salta.
  3. Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68°, 15–20 min. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 min. Skär upp tunt.
  4. Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt och servera till maten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g kalkonbröst
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 800 g sötpotatis
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl gari (picklad ingefära)
  • 0.5 gurka
  • salt

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg.
  2. Skär sötpotatisen i stora klyftor. Vänd runt i oljan på en plåt. Salta.
  3. Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68°, 15–20 min. Låt kalkonen vila på skärbräda 5 min. Skär upp tunt.
  4. Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt och servera till maten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!