Kalkon med sötpotatis

Kalkon med sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Nyttig och god kalkonfilé med sötpotatisklyftor och fetaost- och kvargsås

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 800 g sötpotatis, stora klyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kvarg naturell (0,5 %)
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 gemsallad eller romansallad
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Salta och peppra kalkonen. Bryn i olja och fortsätt steka på låg värme (gärna under lock) till en innertemperatur på 70°.
  2. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuk mitt ,ca 20 min.
  3. Mixa fetaosten med kvarg och vatten till en slät sås. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Skär kalkonen i tunna skivor och servera med sötpotatis, sallad, färsk basilika och fetaostsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-04-20

Supergott. Tog kyckling istället kalkon.

Helena

2018-12-03

Fräscht och gott! Och enkelt att laga. Rekommenderas

Elina

2018-01-30

Mycket gott och lätt! Mixade i fryst basilika i såsen!!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingnudlar

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kycklingwrap

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Kalkon med sötpotatis
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 800 g sötpotatis, stora klyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kvarg naturell (0,5 %)
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 gemsallad eller romansallad
  • 0.5 kruka färsk basilika

Kalkon med sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Nyttig och god kalkonfilé med sötpotatisklyftor och fetaost- och kvargsås

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra kalkonen. Bryn i olja och fortsätt steka på låg värme (gärna under lock) till en innertemperatur på 70°.
  2. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuk mitt ,ca 20 min.
  3. Mixa fetaosten med kvarg och vatten till en slät sås. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Skär kalkonen i tunna skivor och servera med sötpotatis, sallad, färsk basilika och fetaostsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-04-20

Supergott. Tog kyckling istället kalkon.

Helena

2018-12-03

Fräscht och gott! Och enkelt att laga. Rekommenderas

Elina

2018-01-30

Mycket gott och lätt! Mixade i fryst basilika i såsen!!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingnudlar

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kycklingwrap

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)