Kalkon med sötpotatis
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Kalkon med sötpotatis

5 (2 betyg)

Nyttig och god kalkonfilé med sötpotatisklyftor och fetaost- och kvargsås

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 800 g sötpotatis, stora klyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kvarg naturell (0,5 %)
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 gemsallad eller romansallad
  • 0.5 kruka färsk basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra kalkonen. Bryn i olja och fortsätt steka på låg värme (gärna under lock) till en innertemperatur på 70°.

  2. 2

    Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuk mitt ,ca 20 min.

  3. 3

    Mixa fetaosten med kvarg och vatten till en slät sås. Smaka av med vitlök, salt och peppar.

  4. 4

    Skär kalkonen i tunna skivor och servera med sötpotatis, sallad, färsk basilika och fetaostsås.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elina

    Mycket gott och lätt! Mixade i fryst basilika i såsen!!