Julkalkon med hemgjord senap

Julkalkon med hemgjord senap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

För det lilla hushållet är kalkonbröstfilén ett bra alternativ till julskinkan. Griljera den på klassiskt vis och servera med hemlagad senap.

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:120°-225º
6 bufféportioner
  • 1 kalkonbröst
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • 300 g Svartkålsmix, Hackat & Klart
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • vörtbröd, till servering
  • Griljering:
  • 1 äggula
  • 2 msk dijonsenap, Grey Poupon
  • 2 msk ströbröd
  • 10 kryddnejlikor
  • Senap:
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl gula och bruna senapsfrön
  • 1 dl neutral olja
  • 2 msk senapspulver, Colmans
  • 2 msk fast honung
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 krm salt
  • Dryckestips:
  • Eriksberg Hovmästarlager 0,5%

Gör så här

  1. Lägg kalkonbröstet på en bit ugnsfolie. Salta runt om och lägg smöret ovanpå. Vik ihop folien till ett tätt paket. Stick in en termometer genom folien, mitt i kalkonbröstet. Tillaga mitt i ugnen i 120° till en innertemperatur på 67°.
  2. Ta kalkonen ur paketet och lägg i en ugnsform. Höj ugnstemperaturen till 225°. Rör ihop äggula och senap. Pensla kalkonen med blandningen och strö över ströbrödet. Stick ner nejlikor och griljera mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  3. Krama svartkålsblandningen med olja och salt tills kålen mjuknat något. Servera kalkonen på vörtbröd med svartkålssallad och hemgjord senap.

Senap:

  1. Koka upp vatten och senapsfrön. Häll över i en skål och låt stå ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till tjock konsistens med en stavmixer. Ställ i kylen för att kallna. Låt gärna senapen mogna i smaken till dagen efter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julkalkon med hemgjord senap
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kalkonbröst
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • 300 g Svartkålsmix, Hackat & Klart
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • vörtbröd, till servering
  • Griljering:
  • 1 äggula
  • 2 msk dijonsenap, Grey Poupon
  • 2 msk ströbröd
  • 10 kryddnejlikor
  • Senap:
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl gula och bruna senapsfrön
  • 1 dl neutral olja
  • 2 msk senapspulver, Colmans
  • 2 msk fast honung
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 krm salt
  • Dryckestips:
  • Eriksberg Hovmästarlager 0,5%

Julkalkon med hemgjord senap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

För det lilla hushållet är kalkonbröstfilén ett bra alternativ till julskinkan. Griljera den på klassiskt vis och servera med hemlagad senap.

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:120°-225º
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Lägg kalkonbröstet på en bit ugnsfolie. Salta runt om och lägg smöret ovanpå. Vik ihop folien till ett tätt paket. Stick in en termometer genom folien, mitt i kalkonbröstet. Tillaga mitt i ugnen i 120° till en innertemperatur på 67°.
  2. Ta kalkonen ur paketet och lägg i en ugnsform. Höj ugnstemperaturen till 225°. Rör ihop äggula och senap. Pensla kalkonen med blandningen och strö över ströbrödet. Stick ner nejlikor och griljera mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  3. Krama svartkålsblandningen med olja och salt tills kålen mjuknat något. Servera kalkonen på vörtbröd med svartkålssallad och hemgjord senap.

Senap:

  1. Koka upp vatten och senapsfrön. Häll över i en skål och låt stå ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till tjock konsistens med en stavmixer. Ställ i kylen för att kallna. Låt gärna senapen mogna i smaken till dagen efter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!