Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kalkonfilé är mört och gott, perfekt fredagsmiddag om den serveras med sötpotatis.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 kalkonbröst (ca 700 g)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Bönsallad:
  • 1 burk svarta bönor (ca 400 g)
  • 2 strimlad salladslökar
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • 1 kruka hackad koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna med lock och bryn på båda sidor. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 70°, ca 15 min. Låt vila på skärbrädan 5 min innan köttet skärs upp i skivor.
  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda alla ingredienser till bönsalladen och strö över den rostade potatisen. Toppa med koriander.

Tips

Kalkonbröst är stora! Spara det som blir över och ha tunt skivat på smörgås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 kalkonbröst (ca 700 g)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Bönsallad:
  • 1 burk svarta bönor (ca 400 g)
  • 2 strimlad salladslökar
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • 1 kruka hackad koriander

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kalkonfilé är mört och gott, perfekt fredagsmiddag om den serveras med sötpotatis.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna med lock och bryn på båda sidor. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 70°, ca 15 min. Låt vila på skärbrädan 5 min innan köttet skärs upp i skivor.
  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda alla ingredienser till bönsalladen och strö över den rostade potatisen. Toppa med koriander.

Tips

Kalkonbröst är stora! Spara det som blir över och ha tunt skivat på smörgås.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!