
Örtsallad med matvete och grillad paprika
Betyg (1-5):
En sallad rik på goda ingridienser så som chevré, oliver och citron.
Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 820 g matvete
- 200 g strimlade grillade paprikor på burk
- 1 hackad röd lök
- 2 dl strimlad bladpersilja
- 200 g chèvre i bitar
- 1 dl kalamataoliver
- 500 g isbergssallad i strimlor
- 1 citron, pressad saft och rivet skal
- 4 msk exotisk glaze
- 0.5 krm svartpeppar
Gör så här
- Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Skölj vetet i vatten och låt det rinna av. Blanda det med innehållet i paprikaburken, lök, persilja, ost, oliver och sallad. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner i salladen.
Tips

Välj gärna en fruktig glaze med smak av ananas, ingefära och vitlök.
Liknande recept
Örtsallad med matvete och grillad paprika
Betyg (1-5):
En sallad rik på goda ingridienser så som chevré, oliver och citron.
Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Skölj vetet i vatten och låt det rinna av. Blanda det med innehållet i paprikaburken, lök, persilja, ost, oliver och sallad. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner i salladen.
Tips

Välj gärna en fruktig glaze med smak av ananas, ingefära och vitlök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!