För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Örtkyckling med citrus och potatissallad

Betyg (1-5):
2.67 (6 betyg)

Färdigmarinerad örtkyckling som serveras tillsammans med potatissallad med paprika, oliver och bönor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g majsmästar citrus- och ört kycklingfilé, färdigmarinerad
  • smör, till stekning
  • Potatissallad
  • 1 kg små potatis
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl fint skuren gräslök eller persilja
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 400 g kokta kidneybönor, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • Dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten. Rör ihop senap, vinäger och honung. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela ev potatisen på mitten och blanda med dressing, paprika, rödlök, gräslök, oliver och kidneybönor. Stek kycklingen i smör tills den har fin färg och är genomstekt, till en innertemperatur på 70°.

Tips

Går även att bryna kycklingen runt om och sedan steka färdigt i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

(6)

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

Kyckling- och potatisgryta

(7)

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

(17)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(37)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g majsmästar citrus- och ört kycklingfilé, färdigmarinerad
  • smör, till stekning
  • Potatissallad
  • 1 kg små potatis
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl fint skuren gräslök eller persilja
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 400 g kokta kidneybönor, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • Dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar

Örtkyckling med citrus och potatissallad

Betyg (1-5):
2.67 (6 betyg)

Färdigmarinerad örtkyckling som serveras tillsammans med potatissallad med paprika, oliver och bönor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten. Rör ihop senap, vinäger och honung. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela ev potatisen på mitten och blanda med dressing, paprika, rödlök, gräslök, oliver och kidneybönor. Stek kycklingen i smör tills den har fin färg och är genomstekt, till en innertemperatur på 70°.

Tips

Går även att bryna kycklingen runt om och sedan steka färdigt i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Medelhavsmarinerad kyckling med brokig potatis

(6)

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

(4)

Kyckling- och potatisgryta

(7)

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

(17)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(37)