Örtig sallad på potatis och ägg
  • Tid 20 min

Örtig sallad på potatis och ägg

3.32 (22 betyg)

Blanda ihop en snabb potatissallad som passar perfekt på buffébordet

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kokta potatisar (gärna små med skal)
  • 1 msk kapris
  • 2 tärnade tomater
  • 2 dl hackade örter
  • 1 dl oliver, svarta eller gröna
  • 3 kokta ägg
Vinägrett:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med vinägretten: Rör ihop olja, vinäger, eventuellt vitlök och smaka av med salt och peppar. Dela små potatisar, skär stora potatisar i mindre bitar. Lägg potatis, kapris, tomater, örter och oliver i en stor skål.

  2. 2

    Häll över vinägretten och blanda allt varsamt. Dela eller skär äggen i bitar och lägg på potatissalladen. Servera gärna till kallrökt lax eller rökt skinka.

Servering

Servera med sill eller en grillad köttbit
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar