Örtgazpacho
  • Tid 15 min

Örtgazpacho

3.36 (14 betyg)

Kall spansk grönsakssoppa, en specialitet från Andalusien, som smakar ljuvligt.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

10 bufféportioner
  • 2 skivor tärnat vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl urkärnad tärnad grön paprika
  • 3.5 dl urkärnad tärnad gurka
  • 1 dl skivade salladslökar
  • 1 urkärnad grön chili
  • 1 selleristjälk
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 dl kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser utom vatten, salt och peppar i en skål. Tillsätt kallt vatten och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Ställ soppan i kylskåpet minst 2 timmar, helst över natten.

  3. 3

    Servera soppan riktigt kall, toppad med de färska örter du har.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • BMH

    Gott!