Örtgazpacho

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Kall spansk grönsakssoppa, en specialitet från Andalusien, som smakar ljuvligt.

Tillagningstid: 15 minuter
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 skivor tärnat vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl urkärnad tärnad grön paprika
  • 3.5 dl urkärnad tärnad gurka
  • 1 dl skivade salladslökar
  • 1 urkärnad grön chili
  • 1 selleristjälk
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 dl kallt vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom vatten, salt och peppar i en skål. Tillsätt kallt vatten och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ställ soppan i kylskåpet minst 2 timmar, helst över natten.
  3. Servera soppan riktigt kall, toppad med de färska örter du har.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



BMH

2014-01-07

Gott!

Liknande recept

Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 skivor tärnat vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl urkärnad tärnad grön paprika
  • 3.5 dl urkärnad tärnad gurka
  • 1 dl skivade salladslökar
  • 1 urkärnad grön chili
  • 1 selleristjälk
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 dl kallt vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Örtgazpacho

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Kall spansk grönsakssoppa, en specialitet från Andalusien, som smakar ljuvligt.

Tillagningstid: 15 minuter
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom vatten, salt och peppar i en skål. Tillsätt kallt vatten och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ställ soppan i kylskåpet minst 2 timmar, helst över natten.
  3. Servera soppan riktigt kall, toppad med de färska örter du har.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



BMH

2014-01-07

Gott!

Liknande recept

Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)