Caprese på Mastios vis

Caprese på Mastios vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Härlig caprese på buffelmozzarella, tomater och vindruvor. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g vindruvor, gärna blå
  • 1 dl olivolja
  • 250 g buffelmozzarella
  • 1 tsk salt
  • Örtsmör
  • 2 msk smör
  • 3 msk havregryn
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad basilika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna och lägg dem med vindruvorna tätt i en ugnsform.
  2. Tryck till tomaterna en aning så safterna frigörs, ringla över olivolja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 10 min och låt svalna något.
  3. Smält smöret tills det är gyllene. Rosta havregrynen i smöret under omrörning. Salta och vänd ner örterna. Låt svalna en aning.
  4. Lägg tomatblandningen på ett fat, bryt bitar av buffelmozzarellan och lägg ovanpå. Häll över saften från formen och toppa med örtströsslet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-21

Hej Jimmy, som du säger är det förstås olika på olika ugnar. Man väljer också själv hur rostade man vill ha tomaterna.

Checkbox Coop

2021-06-21

Hej Anna-Britt, den är tänkt som förrätt/sidorätt - men självklart går det bra att tillsätta exempelvis bönor eller linser för en matigare rätt. Eller servera den med ett rustikt surdegsbröd!

Jimmy

2021-06-16

10 min rostning är alldeles för lite. Beror på ugn förstås, men minst det dubbla.

Anna-Britt

2017-11-23

Skulle önska ytterligare en ingrediens för matigare känsla.

Caprese på Mastios vis
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g vindruvor, gärna blå
  • 1 dl olivolja
  • 250 g buffelmozzarella
  • 1 tsk salt
  • Örtsmör
  • 2 msk smör
  • 3 msk havregryn
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad basilika
  • 0.5 tsk salt

Caprese på Mastios vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Härlig caprese på buffelmozzarella, tomater och vindruvor. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna och lägg dem med vindruvorna tätt i en ugnsform.
  2. Tryck till tomaterna en aning så safterna frigörs, ringla över olivolja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 10 min och låt svalna något.
  3. Smält smöret tills det är gyllene. Rosta havregrynen i smöret under omrörning. Salta och vänd ner örterna. Låt svalna en aning.
  4. Lägg tomatblandningen på ett fat, bryt bitar av buffelmozzarellan och lägg ovanpå. Häll över saften från formen och toppa med örtströsslet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-21

Hej Jimmy, som du säger är det förstås olika på olika ugnar. Man väljer också själv hur rostade man vill ha tomaterna.

Checkbox Coop

2021-06-21

Hej Anna-Britt, den är tänkt som förrätt/sidorätt - men självklart går det bra att tillsätta exempelvis bönor eller linser för en matigare rätt. Eller servera den med ett rustikt surdegsbröd!

Jimmy

2021-06-16

10 min rostning är alldeles för lite. Beror på ugn förstås, men minst det dubbla.

Anna-Britt

2017-11-23

Skulle önska ytterligare en ingrediens för matigare känsla.