Caprese på Mastios vis
  • Tid 15 min
  • Ugn 150º

Caprese på Mastios vis

5 (1 betyg)

Härlig caprese på buffelmozzarella, tomater och vindruvor. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g vindruvor, gärna blå
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 250 g buffelmozzarella
Örtsmör
  • 2 msk smör
  • 3 msk havregryn
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna och lägg dem med vindruvorna tätt i en ugnsform.

  2. 2

    Tryck till tomaterna en aning så safterna frigörs, ringla över olivolja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 10 min och låt svalna något.

  3. 3

    Smält smöret tills det är gyllene. Rosta havregrynen i smöret under omrörning. Salta och vänd ner örterna. Låt svalna en aning.

  4. 4

    Lägg tomatblandningen på ett fat, bryt bitar av buffelmozzarellan och lägg ovanpå. Häll över saften från formen och toppa med örtströsslet.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna-Britt

    Skulle önska ytterligare en ingrediens för matigare känsla.