Chèvregratinerade endiver

Chèvregratinerade endiver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Krämig getost med färska kryddor, vitlök och het kajenn på en bädd av endiver passar utmärkt som förrätt eller buffétillbehör.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 st ansade endiver
  • 1 msk olivolja
  • 200 g chèvre
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 msk hackad, färsk oregano eller timjan
  • 2 skivade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Koka endiverna i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka, 8-10 minuter. Låt dem rinna av väl. Dela dem eventuellt. Lägg endiverna på ett ugnssäkert fat. Droppa över lite av oljan. Smula sönder osten över endiverna och krydda med cayenne, oregano och vitlök. Droppa över resten av oljan.
  2. Sätt in fatet i övre delen av ugnen tills allt är riktigt varmt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mozzarellasallad med jordgubbar och basilika

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Sallad caprese

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Oxfilé salsa verde

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Chèvregratinerade endiver
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 4 st ansade endiver
  • 1 msk olivolja
  • 200 g chèvre
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 msk hackad, färsk oregano eller timjan
  • 2 skivade vitlöksklyftor

Chèvregratinerade endiver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Krämig getost med färska kryddor, vitlök och het kajenn på en bädd av endiver passar utmärkt som förrätt eller buffétillbehör.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka endiverna i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka, 8-10 minuter. Låt dem rinna av väl. Dela dem eventuellt. Lägg endiverna på ett ugnssäkert fat. Droppa över lite av oljan. Smula sönder osten över endiverna och krydda med cayenne, oregano och vitlök. Droppa över resten av oljan.
  2. Sätt in fatet i övre delen av ugnen tills allt är riktigt varmt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mozzarellasallad med jordgubbar och basilika

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Sallad caprese

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Oxfilé salsa verde

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)