För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

One pot pasta med kyckling och risoni

Betyg (1-5):
3.21 (120 betyg)

One pot med kyckling, grädde, risonipasta och tomater som smaksätts med rosmarin och vitlök, krämig och god.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten, ev mer vid behov
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 1 msk oxfond
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 4 dl risoni
  • 2 tomater, tärnade
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek i olja i en djup stekpanna några minuter, salta och peppra.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek försiktigt under omrörning. Häll i hälften av vattnet, grädde, balsamvinäger, fond och rosmarin. Rör ner risonin och låt sjuda på svag värme under omrörning.
  3. Späd med resterande vatten under tiden som risonin kokar klart, ca 10 min. Vänd ner tomater och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2020-09-12

Jag vegofierade denna rätt, det gick alldeles utmärkt med skivade quornfiléer istället för kyckling. Med växtbaserad grädde blev det minst lika krämigt och gott. Mer klimatsmart, helt enkelt!

Checkbox Coop

2020-08-24

Hej Ann-Marie. Nej, det måste man inte. Smaka på pastan innan och se om du vill prova eller ej. Gillar du inte balsamvinäger så kan du vara utan eller prova med lite citron i slutet för att få lite syrlighet :)

Ann-Marie

2020-08-23

Hej. Måste man ha i balsamvinäger? Ska prova detta, verkar smaskens😊

Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Anna! Hm, svårt att säga varför den skär sig. När vi provlagade såsen skar den sig inte. Testa att ha pannan på lägre värme och se om det hjälper. Mvh provköket

Anna

2020-05-05

Varför skär sig såsen när jag har i balsamvinäger?!

Lisa E

2020-04-19

Med soltorkade tomater och basilika blev det skitgott! Den gör vi igen.

Alice

2020-03-15

Piffade med soltorkade tomater istället för tomater och basilika!

Karin

2020-03-14

Jätte gott men jag tycker inte om löken.

Nina

2020-03-09

Så himla gott!!!!

Liknande recept

Köttfärspirog

(48)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(68)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Borsjtj med kryddig korv

(27)

Lökpaj med smördeg

(51)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(49)

Moussakagratäng

(100)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten, ev mer vid behov
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 1 msk oxfond
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 4 dl risoni
  • 2 tomater, tärnade
  • salt och svartpeppar

One pot pasta med kyckling och risoni

Betyg (1-5):
3.21 (120 betyg)

One pot med kyckling, grädde, risonipasta och tomater som smaksätts med rosmarin och vitlök, krämig och god.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek i olja i en djup stekpanna några minuter, salta och peppra.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek försiktigt under omrörning. Häll i hälften av vattnet, grädde, balsamvinäger, fond och rosmarin. Rör ner risonin och låt sjuda på svag värme under omrörning.
  3. Späd med resterande vatten under tiden som risonin kokar klart, ca 10 min. Vänd ner tomater och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2020-09-12

Jag vegofierade denna rätt, det gick alldeles utmärkt med skivade quornfiléer istället för kyckling. Med växtbaserad grädde blev det minst lika krämigt och gott. Mer klimatsmart, helt enkelt!

Checkbox Coop

2020-08-24

Hej Ann-Marie. Nej, det måste man inte. Smaka på pastan innan och se om du vill prova eller ej. Gillar du inte balsamvinäger så kan du vara utan eller prova med lite citron i slutet för att få lite syrlighet :)

Ann-Marie

2020-08-23

Hej. Måste man ha i balsamvinäger? Ska prova detta, verkar smaskens😊

Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Anna! Hm, svårt att säga varför den skär sig. När vi provlagade såsen skar den sig inte. Testa att ha pannan på lägre värme och se om det hjälper. Mvh provköket

Anna

2020-05-05

Varför skär sig såsen när jag har i balsamvinäger?!

Lisa E

2020-04-19

Med soltorkade tomater och basilika blev det skitgott! Den gör vi igen.

Alice

2020-03-15

Piffade med soltorkade tomater istället för tomater och basilika!

Karin

2020-03-14

Jätte gott men jag tycker inte om löken.

Nina

2020-03-09

Så himla gott!!!!

Liknande recept

Köttfärspirog

(48)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(68)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Borsjtj med kryddig korv

(27)

Lökpaj med smördeg

(51)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(49)

Moussakagratäng

(100)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)