För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

One pot pasta med kyckling och risoni

Betyg (1-5):
3.33 (27 betyg)

One pot med kyckling, grädde, risonipasta och tomater som smaksätts med rosmarin och vitlök, krämig och god.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten, ev mer vid behov
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 1 msk oxfond
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 4 dl risoni
  • 2 tomater, tärnade
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek i olja i en djup stekpanna några minuter, salta och peppra.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek försiktigt under omrörning. Häll i hälften av vattnet, grädde, balsamvinäger, fond och rosmarin. Rör ner risonin och låt sjuda på svag värme under omrörning.
  3. Späd med resterande vatten under tiden som risonin kokar klart, ca 10 min. Vänd ner tomater och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alice

2020-03-15

Piffade med soltorkade tomater istället för tomater och basilika!

Karin

2020-03-14

Jätte gott men jag tycker inte om löken.

Nina

2020-03-09

Så himla gott!!!!

Liknande recept

Köttfärspirog

(34)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(123)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Kycklingbollar med dill och citron

(67)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(59)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(38)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 6 dl vatten, ev mer vid behov
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 1 msk oxfond
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 4 dl risoni
  • 2 tomater, tärnade
  • salt och svartpeppar

One pot pasta med kyckling och risoni

Betyg (1-5):
3.33 (27 betyg)

One pot med kyckling, grädde, risonipasta och tomater som smaksätts med rosmarin och vitlök, krämig och god.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek i olja i en djup stekpanna några minuter, salta och peppra.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek försiktigt under omrörning. Häll i hälften av vattnet, grädde, balsamvinäger, fond och rosmarin. Rör ner risonin och låt sjuda på svag värme under omrörning.
  3. Späd med resterande vatten under tiden som risonin kokar klart, ca 10 min. Vänd ner tomater och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alice

2020-03-15

Piffade med soltorkade tomater istället för tomater och basilika!

Karin

2020-03-14

Jätte gott men jag tycker inte om löken.

Nina

2020-03-09

Så himla gott!!!!

Liknande recept

Köttfärspirog

(34)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(123)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Kycklingbollar med dill och citron

(67)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(59)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(38)