Omelett med koriander och chili

Omelett med koriander och chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Pröva denna goda omelett med asiatiska smaker. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g spetskål eller vitkål, tunt strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 7 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk japansk soja (kikkoman)
  • 1.5 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk majonnäs (ev utblandad med vatten)
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 röd chili eller 0,5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp en ugnstålig stekpanna, klicka i smör och fräs kål och lök på medelvärme tills allt är mjukt och glansigt. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop ägg, vatten och soja lätt. Häll sesamolja i stekpannan, vänd runt och häll äggsmeten över kålen. Rör om så ägget fördelar sig väl, sänk värmen och låt stå på svag värme tills kanterna på omeletten stelnat.
  3. Strö över sesamfröna och ställ in stekpannan mitt i ugnen. Grädda tills omeletten rest sig lite och inte rinner. Ringla hoisinsås och majonnäs på omeletten och toppa med koriander, ev salladslök och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotte

2021-07-28

Jättegott! Gjorde omeletten i stekpanna och det gick precis lika bra.

Omelett med koriander och chili
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 150 g spetskål eller vitkål, tunt strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 7 ägg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk japansk soja (kikkoman)
  • 1.5 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk majonnäs (ev utblandad med vatten)
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 röd chili eller 0,5 tsk chiliflakes

Omelett med koriander och chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Pröva denna goda omelett med asiatiska smaker. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp en ugnstålig stekpanna, klicka i smör och fräs kål och lök på medelvärme tills allt är mjukt och glansigt. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop ägg, vatten och soja lätt. Häll sesamolja i stekpannan, vänd runt och häll äggsmeten över kålen. Rör om så ägget fördelar sig väl, sänk värmen och låt stå på svag värme tills kanterna på omeletten stelnat.
  3. Strö över sesamfröna och ställ in stekpannan mitt i ugnen. Grädda tills omeletten rest sig lite och inte rinner. Ringla hoisinsås och majonnäs på omeletten och toppa med koriander, ev salladslök och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotte

2021-07-28

Jättegott! Gjorde omeletten i stekpanna och det gick precis lika bra.