Omelett med fetaost

Omelett med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Matig enkel omelett med fetaost, färsk basilika, spenat och hackade valnötter. Färgstark och supergod!

Tillagningstid: 15 min
2 portioner
  • 5 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 knipplök, strimlad
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g fetaost
  • 0.5 dl grovhackade valnötter

Gör så här

  1. Mixa äggen med en näve av spenatbladen, vatten, salt och peppar till fin grön färg.
  2. Fräs löken och resten av spenaten i olja tills spenaten sjunkit ihop.
  3. Häll över äggsmeten och stek omeletten på medelvärme. Dra små hål med stekspaden och vinkla pannan så att smeten rinner ner i hålen, för att få omeletten jämnt gräddad.
  4. Toppa med basilikablad, smulad fetaost och valnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-08-20

Hej, tack för era kommentarer! Vi har nu ändrat så att receptet är för två portioner i stället. /Elsa, webbredaktör

Natalie

2019-08-15

Håller med nedan!

Helena

2018-09-16

Håller definitivt med om att receptet är för 2 personer och undrar även varför det finns en angivelse om ugnstemperatur 200 grader?? Helt okej i smaken och trevligt med en grön omelett.

Karin

2018-08-25

Underbart goda smaker, och trevligt med den gröna färgen på omelettsmeten. Men mängderna är för snålt angivna för 4 personer, detta recept är lagom för 2 personer!

Omelett med fetaost
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 knipplök, strimlad
  • 70 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 50 g fetaost
  • 0.5 dl grovhackade valnötter

Omelett med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Matig enkel omelett med fetaost, färsk basilika, spenat och hackade valnötter. Färgstark och supergod!

Tillagningstid: 15 min
2 portioner

Gör så här

  1. Mixa äggen med en näve av spenatbladen, vatten, salt och peppar till fin grön färg.
  2. Fräs löken och resten av spenaten i olja tills spenaten sjunkit ihop.
  3. Häll över äggsmeten och stek omeletten på medelvärme. Dra små hål med stekspaden och vinkla pannan så att smeten rinner ner i hålen, för att få omeletten jämnt gräddad.
  4. Toppa med basilikablad, smulad fetaost och valnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-08-20

Hej, tack för era kommentarer! Vi har nu ändrat så att receptet är för två portioner i stället. /Elsa, webbredaktör

Natalie

2019-08-15

Håller med nedan!

Helena

2018-09-16

Håller definitivt med om att receptet är för 2 personer och undrar även varför det finns en angivelse om ugnstemperatur 200 grader?? Helt okej i smaken och trevligt med en grön omelett.

Karin

2018-08-25

Underbart goda smaker, och trevligt med den gröna färgen på omelettsmeten. Men mängderna är för snålt angivna för 4 personer, detta recept är lagom för 2 personer!