Avokadotoast

Avokadotoast

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Skivad avokado på rågbröd med pocherat ägg och flingsalt eller zatar. Det kan inte blir så mycket godare än så, bästa helgfrukosten!

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
  • 2 ägg
  • 2 rågbröd skivor
  • 2 avokador
  • 20 g rucola
  • flingsalt
  • Zatar
  • 2 msk torrostade skalade sesamfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 lime

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Dra en sked i vattnet så det bildas en virvel. Knäck i äggen varsamt och låt sjuda 3–4 min. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av.
  2. Rosta brödskivorna och lägg på tunt skivad avokado, rucola och toppa med ägget. Strö över flingsalt eller ev zatar (se recept nedan ) och servera direkt.

Zatar

  1. Vänd ihop torrostade skalade sesamfrön, flingsalt, chiliflakes, torkad timjan, malen koriander, spiskummin och finrivet skal av lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Avokadotoast
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 ägg
  • 2 rågbröd skivor
  • 2 avokador
  • 20 g rucola
  • flingsalt
  • Zatar
  • 2 msk torrostade skalade sesamfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 lime

Avokadotoast

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Skivad avokado på rågbröd med pocherat ägg och flingsalt eller zatar. Det kan inte blir så mycket godare än så, bästa helgfrukosten!

Tillagningstid: 10 min
2 portioner

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Dra en sked i vattnet så det bildas en virvel. Knäck i äggen varsamt och låt sjuda 3–4 min. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av.
  2. Rosta brödskivorna och lägg på tunt skivad avokado, rucola och toppa med ägget. Strö över flingsalt eller ev zatar (se recept nedan ) och servera direkt.

Zatar

  1. Vänd ihop torrostade skalade sesamfrön, flingsalt, chiliflakes, torkad timjan, malen koriander, spiskummin och finrivet skal av lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!