Butternutomelett
  • Tid 20 min

Butternutomelett

0 (0 betyg)

Ägg, riven ost och bönor mättar bra i denna läckra omelett.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

2 portioner
  • 0.5 butternutpumpa (ca 350 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl rucola
  • 4 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven ost
  • olivolja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna pumpan smått. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllene. Vänd runt med agavesirap och citronsaft.

  2. 2

    Skölj av bönorna i kallt vatten och vänd ihop med pumpan och rucola.

  3. 3

    Vispa äggen lätt med vatten och salt.

  4. 4

    Stek hälften av äggvispet i olja och dra med stekspaden från kanterna in mot mitten. Stek omeletten på medelvärme. När den stelnat strö på hälften av bönblandningen på ena halvan och strö över hälften av osten. Vik över den andra delen på omeletten och dra av från värmen.

  5. 5

    Låt stå 2–3 min. Stjälp upp på en tallrik. Gör likadant med resterande ingredienser till ännu en omelett.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar