Olivsallad "Zeytoon parvardeh"

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.4 (10 betyg)

En underbar persisk sallad med oliver och granatäpple, som bara blir godare om den görs dagen före. Recept av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g urkärnade oliver
  • 1 dl valnötter
  • 1 granatäpple
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 dl färsk mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk granatäppelsirap eller crema di balsamico

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr panna till fin färg. Hacka grovt. Skär bort toppen på granatäpplet. Gör fem skåror genom skalet och bryt isär i klyftor.
  2. Plocka varsamt ut kärnorna. Rör ihop oliverna med resten av ingredienserna och häll upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nom du du

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äpplen med chèvrette och valnötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g urkärnade oliver
  • 1 dl valnötter
  • 1 granatäpple
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 dl färsk mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk granatäppelsirap eller crema di balsamico

Olivsallad "Zeytoon parvardeh"

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.4 (10 betyg)

En underbar persisk sallad med oliver och granatäpple, som bara blir godare om den görs dagen före. Recept av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr panna till fin färg. Hacka grovt. Skär bort toppen på granatäpplet. Gör fem skåror genom skalet och bryt isär i klyftor.
  2. Plocka varsamt ut kärnorna. Rör ihop oliverna med resten av ingredienserna och häll upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nom du du

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äpplen med chèvrette och valnötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)