
Olivsallad "Zeytoon parvardeh"
Betyg (1-5):
En underbar persisk sallad med oliver och granatäpple, som bara blir godare om den görs dagen före. Recept av Zeina Mourtada.
Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g urkärnade oliver
- 1 dl valnötter
- 1 granatäpple
- 0.5 dl färsk persilja, finhackad
- 0.5 dl färsk mynta, finhackad
- 2 msk olivolja
- 1 msk granatäppelsirap eller crema di balsamico
Gör så här
- Rosta valnötterna i torr panna till fin färg. Hacka grovt. Skär bort toppen på granatäpplet. Gör fem skåror genom skalet och bryt isär i klyftor.
- Plocka varsamt ut kärnorna. Rör ihop oliverna med resten av ingredienserna och häll upp på ett serveringsfat.
Liknande recept
Olivsallad "Zeytoon parvardeh"
Betyg (1-5):
En underbar persisk sallad med oliver och granatäpple, som bara blir godare om den görs dagen före. Recept av Zeina Mourtada.
Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rosta valnötterna i torr panna till fin färg. Hacka grovt. Skär bort toppen på granatäpplet. Gör fem skåror genom skalet och bryt isär i klyftor.
- Plocka varsamt ut kärnorna. Rör ihop oliverna med resten av ingredienserna och häll upp på ett serveringsfat.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!