För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Olivsallad "Zeytoon parvardeh"

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

En underbar persisk sallad med oliver och granatäpple, som bara blir godare om den görs dagen före. Recept av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g urkärnade oliver
  • 1 dl valnötter
  • 1 granatäpple
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 dl färsk mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk granatäppelsirap eller crema di balsamico

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr panna till fin färg. Hacka grovt. Skär bort toppen på granatäpplet. Gör fem skåror genom skalet och bryt isär i klyftor.
  2. Plocka varsamt ut kärnorna. Rör ihop oliverna med resten av ingredienserna och häll upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Granatäppelsallad

(0)

Ugnsstekta endiver

(50)

Stekta plommon med ädelost, rostad mandel och brödsmul

(2)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Nom du du

(3)

Päronsallad med ädelost

(3)

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

(4)

Äpplen med chèvrette och valnötter

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g urkärnade oliver
  • 1 dl valnötter
  • 1 granatäpple
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 dl färsk mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk granatäppelsirap eller crema di balsamico

Olivsallad "Zeytoon parvardeh"

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

En underbar persisk sallad med oliver och granatäpple, som bara blir godare om den görs dagen före. Recept av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr panna till fin färg. Hacka grovt. Skär bort toppen på granatäpplet. Gör fem skåror genom skalet och bryt isär i klyftor.
  2. Plocka varsamt ut kärnorna. Rör ihop oliverna med resten av ingredienserna och häll upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Granatäppelsallad

(0)

Ugnsstekta endiver

(50)

Stekta plommon med ädelost, rostad mandel och brödsmul

(2)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Nom du du

(3)

Päronsallad med ädelost

(3)

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

(4)

Äpplen med chèvrette och valnötter

(4)