Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

Betyg (1-5):
4.67 (12 betyg)

Couscous med smakrika köttbullar i färdig tomatsås.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 500 g tomatsås
  • 4 dl couscous
  • Frikadeller:
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 fint hackad gul lök
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl hackade gröna oliver utan kärnor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm tomatsåsen i en gryta eller traktörpanna.
  3. Blanda nötfärs med lök, vatten, oliver, citronskal, salt och peppar. Forma till 8/16/24 bollar och lägg ner en i taget i tomatsåsen. Låt småputtra ca 10 min, gärna under lock.
  4. Servera med couscous och tomat klyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rosita

2017-06-15

Har inte provat, men undrar varför det inte följde med recept?

Kristoffer

2014-04-11

Även pojkarna (<3år) gillade detta (efter att jag introducerat det som köttbullar :)

Christine P

2013-07-22

Tummen upp från hela familjen, till och med dom matkonservativa föll för det lätta stinget av citrus i frikadellerna

Annika

2013-07-18

Jag serverade med pasta eftersom vi inte är så förtjusta i couscos, snabbt, enkelt och jättegott.

Anna

2012-07-25

Mycket uppskattat av alla i familjen. Vill man kan citron mängden minskas. Det här kommer vi göra fler gånger.

Maria

2012-01-23

Jättegott och enkelt. Våra barn (1 år + 3 år) älskade dem.

Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Matkassens caesarsallad

(30)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 500 g tomatsås
  • 4 dl couscous
  • Frikadeller:
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 fint hackad gul lök
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl hackade gröna oliver utan kärnor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tomater

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

Betyg (1-5):
4.67 (12 betyg)

Couscous med smakrika köttbullar i färdig tomatsås.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm tomatsåsen i en gryta eller traktörpanna.
  3. Blanda nötfärs med lök, vatten, oliver, citronskal, salt och peppar. Forma till 8/16/24 bollar och lägg ner en i taget i tomatsåsen. Låt småputtra ca 10 min, gärna under lock.
  4. Servera med couscous och tomat klyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rosita

2017-06-15

Har inte provat, men undrar varför det inte följde med recept?

Kristoffer

2014-04-11

Även pojkarna (<3år) gillade detta (efter att jag introducerat det som köttbullar :)

Christine P

2013-07-22

Tummen upp från hela familjen, till och med dom matkonservativa föll för det lätta stinget av citrus i frikadellerna

Annika

2013-07-18

Jag serverade med pasta eftersom vi inte är så förtjusta i couscos, snabbt, enkelt och jättegott.

Anna

2012-07-25

Mycket uppskattat av alla i familjen. Vill man kan citron mängden minskas. Det här kommer vi göra fler gånger.

Maria

2012-01-23

Jättegott och enkelt. Våra barn (1 år + 3 år) älskade dem.

Liknande recept

Örtfrittata

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Matkassens caesarsallad

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies