Okragryta med lök och tomat

Okragryta med lök och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Okra ser nästan ut som en grön chili, men är mer kantig och har en mild, fin smak som påminner om gröna bönor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 8 skalade smålökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 skållade, skalade och finhackade tomater
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 5 dl färdigkokta kikärter
  • 500 g färsk okra
  • 7.5 dl vatten
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök gyllenbruna. Tillsätt tomater, citronsaft och tomatjuice. Sjud under lock ca 10 minuter.
  2. Tillsätt okran och kikärtorna och sjud ytterligare 20 minuter. Tillsätt hackad färsk oregano, peppar och salt strax före serveringen.

Servering

Servera med kokt ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Okragryta med lök och tomat
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk olivolja
  • 8 skalade smålökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 skållade, skalade och finhackade tomater
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 5 dl färdigkokta kikärter
  • 500 g färsk okra
  • 7.5 dl vatten
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 1 tsk peppar

Okragryta med lök och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Okra ser nästan ut som en grön chili, men är mer kantig och har en mild, fin smak som påminner om gröna bönor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök gyllenbruna. Tillsätt tomater, citronsaft och tomatjuice. Sjud under lock ca 10 minuter.
  2. Tillsätt okran och kikärtorna och sjud ytterligare 20 minuter. Tillsätt hackad färsk oregano, peppar och salt strax före serveringen.

Servering

Servera med kokt ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!