Okragryta med lök och tomat

Okragryta med lök och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Okra ser nästan ut som en grön chili, men är mer kantig och har en mild, fin smak som påminner om gröna bönor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 8 skalade smålökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 skållade, skalade och finhackade tomater
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 5 dl färdigkokta kikärter
  • 500 g färsk okra
  • 7.5 dl vatten
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök gyllenbruna. Tillsätt tomater, citronsaft och tomatjuice. Sjud under lock ca 10 minuter.
  2. Tillsätt okran och kikärtorna och sjud ytterligare 20 minuter. Tillsätt hackad färsk oregano, peppar och salt strax före serveringen.

Servering

Servera med kokt ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingklubba med bruschettasallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Okragryta med lök och tomat
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk olivolja
  • 8 skalade smålökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 skållade, skalade och finhackade tomater
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 5 dl färdigkokta kikärter
  • 500 g färsk okra
  • 7.5 dl vatten
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 1 tsk peppar

Okragryta med lök och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Okra ser nästan ut som en grön chili, men är mer kantig och har en mild, fin smak som påminner om gröna bönor.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök gyllenbruna. Tillsätt tomater, citronsaft och tomatjuice. Sjud under lock ca 10 minuter.
  2. Tillsätt okran och kikärtorna och sjud ytterligare 20 minuter. Tillsätt hackad färsk oregano, peppar och salt strax före serveringen.

Servering

Servera med kokt ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingklubba med bruschettasallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)