Okragryta med lök och tomat
  • Tid 30 min

Okragryta med lök och tomat

4 (1 betyg)

Okra ser nästan ut som en grön chili, men är mer kantig och har en mild, fin smak som påminner om gröna bönor.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 8 skalade smålökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 skållade, skalade och finhackade tomater
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 5 dl färdigkokta kikärter
  • 500 g färsk okra
  • 7.5 dl vatten
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 1 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök gyllenbruna. Tillsätt tomater, citronsaft och tomatjuice. Sjud under lock ca 10 minuter.

  2. 2

    Tillsätt okran och kikärtorna och sjud ytterligare 20 minuter. Tillsätt hackad färsk oregano, peppar och salt strax före serveringen.

Servering

Servera med kokt ris.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar