Broccolisoppa med rostad vitlökssås
  • Tid 15 min

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

4.19 (36 betyg)

Grön, nyttig och god är den här lättlagade broccolisoppan.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g broccoli
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl färsk basilika
Rostad vitlökssås:
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl turkisk yoghurt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skiva broccolistjälkarna och spara buketterna. Koka stjälkar och lök i hönsbuljong cirka 5 minuter. Salta och peppra.

  2. 2

    Tillsätt buketterna och koka ytterligare 5 minuter. Vänd ner basilika och mixa med mixerstav till en slät konsistens.

Rostad vitlökssås

  1. 1

    Bryn vitlök med olivolja och salt tills vitlöken fått färg, cirka 3 minuter. Blanda vitlöksoljan med yoghurten och servera en klick till soppan.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Så lättlagad och såå god!

  • Linn

    En favoritsoppa. Den rostade vitlökssåsen är helt underbar.. så den går liksom inte att utesluta.. Använt fryst basilika, vilket fungerat bra smakmässigt (skulle inte använda torkad basilika till denna soppa) Jag har gjort denna flera gånger och fryst in portionvis - och då har jag rört ner en klick sås i soppan innan infrysning - funkar jättebra. (använt creme fraiche istället för yoghurt varje gång.. så vet inte om det hade funkat frysa in med yoghurtsås) Mums!

  • Linn

    Kanongott! Vi adderade ett par potatisar också, utöver grädden! Blev matigt och mumsigt!

  • Monica

    Jättegott kommer vi göra fler gånger

Visa fler