Kycklingklubba med bruschettasallad
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Kycklingklubba med bruschettasallad

3.4 (5 betyg)

Torrt gammalt bröd blir supergoda rustika krutonger.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 skivor lantbröd
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Strö salt, paprikapulver och peppar på kycklingklubborna. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på båda sidor till fin färg. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min.

  2. 2

    Tärna brödet och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Rosta ovanför kycklingen tills de är gyllene men inte hårda rätt igenom. Salta.

  3. 3

    Tärna tomaterna. Blanda olja, vitlök och gräslök. Vänd runt tomater och brödet i oljan och dra ett varv med pepparkvarnen. Smaka av med salt och servera salladen till kycklingen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar