Nudelsoppa med kyckling
  • Tid 15 min

Nudelsoppa med kyckling

4.15 (34 betyg)

Fräsch asiatisk soppa med pak choy, böngroddar och citrongräs.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 liter vatten
  • 2 citrongräs
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 tsk fisksås
  • 0.5 msk flingsalt
  • 400 g delade kycklinginnerfiléer
  • 3 hackade salladslökar
  • 150 g strimlad pak choy, salladskål eller bladspenat
  • 250 g risnudlar
  • 100 g böngroddar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vattnet i en kastrull. Skär citrongräset i två delar och banka sönder den nedre, tjockare delen med hjälp av till exempel ett knivhandtag. Tillsätt citrongräs, buljongtärningar, sambal, vitlök, fisksås och salt och låt koka 5 minuter.

  2. 2

    Lägg sedan i kycklingbitar och salladslök, låt koka 3 minuter. Tillsätt pak choy, nudlar och groddar och koka 2 minuter. Servera genast.

  3. 3

    Ta det försiktigt med sambal oelek om du inte gillar kryddig mat.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Linus

    Supergod soppa! Ta med fördel lite extra vatten eftersom risnudlarna har en tendens att svälla.

  • Sara

    Denna soppa är en stående favorit! Så snabblagad - så god!

  • Carina

    Supergod soppa som alla i familjen gillar.

  • Den saltaste bönan i stan

    Om man nu bara har vanligt salt hemma... Hur mycket salt ska det vara då? Det borde alltid stå mått på vanligt salt också tycker jag!