Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg

Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Mild asiatisk krispig soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 2 msk jordnötsolja
  • 50 g skivad svamp, t.ex. shiitake eller ostronskivling
  • 500 g asiatiska grönsaker tex. pak choy, böngroddar, spenat
  • 200 g haricots verts
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st delade hårdkokta ägg
  • 1 msk ostronsås
  • 200 g fast tofu
  • 200 g nudlar (glas, ris eller ägg)
  • 1 liter grönsaksbuljong eller misosoppa

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Fräs svampen 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning ytterligare 3 minuter. Smaksätt med ostronsås. Tag upp grönsakerna.
  2. Stek tofubitarna ca 1 minut på varje sida tills de är guldgula.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela dem i portionsskålar. Fördela grönsakerna över nudlarna.
  4. Koka upp buljong och häll den över (eller misosoppa). Toppa med bitarna av ägg och tofu.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabell

2016-02-18

Fina råvaror, men lite smaklös. Hade behövt en topping som stack ut och bröt mot resten av soppan.

Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 msk jordnötsolja
  • 50 g skivad svamp, t.ex. shiitake eller ostronskivling
  • 500 g asiatiska grönsaker tex. pak choy, böngroddar, spenat
  • 200 g haricots verts
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st delade hårdkokta ägg
  • 1 msk ostronsås
  • 200 g fast tofu
  • 200 g nudlar (glas, ris eller ägg)
  • 1 liter grönsaksbuljong eller misosoppa

Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Mild asiatisk krispig soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Fräs svampen 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning ytterligare 3 minuter. Smaksätt med ostronsås. Tag upp grönsakerna.
  2. Stek tofubitarna ca 1 minut på varje sida tills de är guldgula.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela dem i portionsskålar. Fördela grönsakerna över nudlarna.
  4. Koka upp buljong och häll den över (eller misosoppa). Toppa med bitarna av ägg och tofu.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabell

2016-02-18

Fina råvaror, men lite smaklös. Hade behövt en topping som stack ut och bröt mot resten av soppan.