Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Mild asiatisk krispig soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk jordnötsolja
  • 50 g skivad svamp, t.ex. shiitake eller ostronskivling
  • 500 g asiatiska grönsaker tex. pak choy, böngroddar, spenat
  • 200 g haricots verts
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st delade hårdkokta ägg
  • 1 msk ostronsås
  • 200 g fast tofu
  • 200 g nudlar (glas, ris eller ägg)
  • 1 liter grönsaksbuljong eller misosoppa

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Fräs svampen 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning ytterligare 3 minuter. Smaksätt med ostronsås. Tag upp grönsakerna.
  2. Stek tofubitarna ca 1 minut på varje sida tills de är guldgula.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela dem i portionsskålar. Fördela grönsakerna över nudlarna.
  4. Koka upp buljong och häll den över (eller misosoppa). Toppa med bitarna av ägg och tofu.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabell

2016-02-18

Fina råvaror, men lite smaklös. Hade behövt en topping som stack ut och bröt mot resten av soppan.

Liknande recept

Spara recept

Stekta nudlar med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glasnudlar med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Thailändska fiskbiffar

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Vegetarisk wok

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Nudelsoppa med ägg

Betyg
Betyg
(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 msk jordnötsolja
  • 50 g skivad svamp, t.ex. shiitake eller ostronskivling
  • 500 g asiatiska grönsaker tex. pak choy, böngroddar, spenat
  • 200 g haricots verts
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st delade hårdkokta ägg
  • 1 msk ostronsås
  • 200 g fast tofu
  • 200 g nudlar (glas, ris eller ägg)
  • 1 liter grönsaksbuljong eller misosoppa

Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Mild asiatisk krispig soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Fräs svampen 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning ytterligare 3 minuter. Smaksätt med ostronsås. Tag upp grönsakerna.
  2. Stek tofubitarna ca 1 minut på varje sida tills de är guldgula.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela dem i portionsskålar. Fördela grönsakerna över nudlarna.
  4. Koka upp buljong och häll den över (eller misosoppa). Toppa med bitarna av ägg och tofu.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabell

2016-02-18

Fina råvaror, men lite smaklös. Hade behövt en topping som stack ut och bröt mot resten av soppan.

Liknande recept

Spara recept

Stekta nudlar med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glasnudlar med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Thailändska fiskbiffar

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Vegetarisk wok

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Nudelsoppa med ägg

Betyg
Betyg
(14)