Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg
  • Tid 30 min

Nudelsoppa med grönsaker, tofu och ägg

3.12 (8 betyg)

Mild asiatisk krispig soppa.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk jordnötsolja
  • 50 g skivad svamp, t.ex. shiitake eller ostronskivling
  • 500 g asiatiska grönsaker tex. pak choy, böngroddar, spenat
  • 200 g haricots verts
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st delade hårdkokta ägg
  • 1 msk ostronsås
  • 200 g fast tofu
  • 200 g nudlar (glas, ris eller ägg)
  • 1 liter grönsaksbuljong eller misosoppa
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Fräs svampen 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt grönsakerna och fräs under omrörning ytterligare 3 minuter. Smaksätt med ostronsås. Tag upp grönsakerna.

  2. 2

    Stek tofubitarna ca 1 minut på varje sida tills de är guldgula.

  3. 3

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Fördela dem i portionsskålar. Fördela grönsakerna över nudlarna.

  4. 4

    Koka upp buljong och häll den över (eller misosoppa). Toppa med bitarna av ägg och tofu.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Isabell

    Fina råvaror, men lite smaklös. Hade behövt en topping som stack ut och bröt mot resten av soppan.

Liknande recept