Nougatbräck med mandel
  • Tid 30 min

Nougatbräck med mandel

3 (2 betyg)

Tre ingredienser räcker för att göra det här underbara adventsgodiset.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 3

Ingredienser

35 bitar
  • 300 g mörk choklad
  • 250 g nougat
  • 35 skalad sötmandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt chokladen i bitar. Lägg i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Rör tills chokladen smält och ta bort från värmen.

  2. 2

    Lägg bakplåtspapper i en form med måtten ca 17x17 cm. Häll i chokladen. Låt stelna ca 10 min i kylen.

  3. 3

    Rosta mandlarna i torr panna. Smält nougaten över vattenbadet. Häll den över chokladen i formen så den täcks.

  4. 4

    Garnera med mandlarna och ställ in i kylen att stelna. Skär i bitar vid servering. Förvara i kyl.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Linn

    Jättegoda. Jag använde en god sort mörk choklad som jag gillar äta som den är (70%) och Odense nougat. Skippade mandeln denna gång, och de vart väldigt goda ändå - de var populära och gick åt snabbt! Mums :)