Nötstek med gräddsås

Nötstek med gräddsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

En utmärkt söndagsmiddag, kött, sås och potatis. Given succé!

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg benfritt nötkött
  • 1.5 msk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vatten eller köttbuljong
  • 1.5 tsk salt
  • Sås:
  • 6 dl vätska, sky + köttbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Bind upp köttet med ett steksnöre. Värm smöret och bryn steken runt om i en stekpanna. Flytta steken till en ugnsform. Krydda med salt och peppar och stick in en köttermometer.
  2. Späd med hälften av vätskan, spar lite till redning. Resten av vätskan tillsätts under stektiden. Ungefärlig tid i ugnen är 60 - 90 min, eller när termometern visar 60-70°C är köttet genomstekt. Tag upp steken och håll den varm.
  3. Sila och mät skyn och tillsätt mer buljong. Vispa ut mjölet med lite av vätskan till redning. Koka upp skyn, rör ner redningen och låt såsen koka ca 5 minuter. Tillsätt grädden och smaka av.

Servering

Skär steken i skivor och servera med kokt potatis, brysselkål och gelé.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-08

Hej Christian! Det här är ett gammalt recept och vi håller med dig om att 75 grader låter lite väl högt, så nu har vi ändrat i receptet :) Tack för din feedback!

Christian

2021-11-07

’När termometern visar 75 är den färdig’ Haha tror ni det?

Liknande recept

Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Nötstek med gräddsås
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg benfritt nötkött
  • 1.5 msk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vatten eller köttbuljong
  • 1.5 tsk salt
  • Sås:
  • 6 dl vätska, sky + köttbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde

Nötstek med gräddsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

En utmärkt söndagsmiddag, kött, sås och potatis. Given succé!

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind upp köttet med ett steksnöre. Värm smöret och bryn steken runt om i en stekpanna. Flytta steken till en ugnsform. Krydda med salt och peppar och stick in en köttermometer.
  2. Späd med hälften av vätskan, spar lite till redning. Resten av vätskan tillsätts under stektiden. Ungefärlig tid i ugnen är 60 - 90 min, eller när termometern visar 60-70°C är köttet genomstekt. Tag upp steken och håll den varm.
  3. Sila och mät skyn och tillsätt mer buljong. Vispa ut mjölet med lite av vätskan till redning. Koka upp skyn, rör ner redningen och låt såsen koka ca 5 minuter. Tillsätt grädden och smaka av.

Servering

Skär steken i skivor och servera med kokt potatis, brysselkål och gelé.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-08

Hej Christian! Det här är ett gammalt recept och vi håller med dig om att 75 grader låter lite väl högt, så nu har vi ändrat i receptet :) Tack för din feedback!

Christian

2021-11-07

’När termometern visar 75 är den färdig’ Haha tror ni det?

Liknande recept

Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)