Norimakistrutar
  • Tid 1 tim

Norimakistrutar

0 (0 betyg)

Vegetariska sushi-strutar med tofu, avokado, morot och gurka.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl sushiris
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 150 g fast naturell tofu i skivor (1 skiva per person)
  • 2 tsk raps- eller sesamolja
  • 2 nori-blad
  • 1 avokado i smala klyftor
  • 0.5 gurka, i smala stavar
  • 1 morot i tunna stavar
  • 0.5 dl inlagd ingefära i strimlor
  • 4 msk japansk soja
  • 3 tsk wasabi
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Låt det svalna något och blanda i risvinäger och socker.

  3. 3

    Pensla tofun med olja och grilla på medelvärme tills den har fått grillränder. Dela i stavar.

  4. 4

    Dela varje noriark i 4 fyrkanter. Rulla ihop dem till strutar med den glansiga sidan utåt. Fukta skarven med lite vatten så att den fäster ihop. Fyll dem med ris, grönsaker, ingefära och tofu. Droppa över soja och servera med en klick wasabi.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera som grönt alternativ eller som tillbehör till grillat, t ex nötkött och fisk.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar