Nobisgiffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Ett franskt anrikt bröd med tjock, knaprig skorpa. Godast att äta varmt och nybakat.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja eller margarin
  • 1 dl grahamsmjöl eller havre- eller vetekli
  • 5.5 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 60 minuter.
  2. Platta ut degen till en stor triangel, rulla ihop den som en stor giffel och lägg på en plåt. Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 250º.
  3. Spreja eller pensla brödet med vatten och grädda i nedre delen av ugnen 5 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet grädda färdigt på eftervärme 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julknäcke med vallmofrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Naanbröd

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pitabröd grundrecept

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja eller margarin
  • 1 dl grahamsmjöl eller havre- eller vetekli
  • 5.5 dl vetemjöl special

Nobisgiffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Ett franskt anrikt bröd med tjock, knaprig skorpa. Godast att äta varmt och nybakat.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 60 minuter.
  2. Platta ut degen till en stor triangel, rulla ihop den som en stor giffel och lägg på en plåt. Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 250º.
  3. Spreja eller pensla brödet med vatten och grädda i nedre delen av ugnen 5 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet grädda färdigt på eftervärme 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julknäcke med vallmofrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Naanbröd

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pitabröd grundrecept

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)