
No bake cheesecake med bär
Betyg (1-5):
No bake cheesecake med färska bär på en botten av smulade digestivekex. Tårtan ska stå kallt en bra stund, men håll ut - den är garanterat värd att vänta på!
Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g digestivekex (1 kex = ca 12,5 g)
- 100 g smör
- 4 gelatinblad
- 1 dl crème fraiche
- 400 g naturell färskost
- 2 dl socker
- 300 g frysta, tinade jordgubbar
- 2 dl vispgrädde
- Garnering:
- 2 dl bär eller frukt i bitar
Gör så här
- Krossa kexen fint, t ex i matberedare. Blanda dem med det smälta fettet. Tryck ut blandningen i botten på en rund bakform med löstagbar kant. Ställ kallt.
- Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp crème fraichen, i en kastrull, till strax under kokpunkten. Ta den från värmen. Krama ur gelatinet, lägg i det och låt det smälta. Låt svalna lite.
- Rör samman färskost och socker. Blanda i gelatinblandningen och bären. Ta även med den bärsaft som bildats. Rör runt så att bären mosas. Vispa grädden och blanda försiktig ner den. Häll blandningen i formen, släta till ytan och ställ kallt minst 4 timmar, gärna längre.
- Lossa med en kniv runt kanten och ta bort formen. Garnera med bär eller frukt.
No bake cheesecake med bär
Betyg (1-5):
No bake cheesecake med färska bär på en botten av smulade digestivekex. Tårtan ska stå kallt en bra stund, men håll ut - den är garanterat värd att vänta på!
Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Krossa kexen fint, t ex i matberedare. Blanda dem med det smälta fettet. Tryck ut blandningen i botten på en rund bakform med löstagbar kant. Ställ kallt.
- Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp crème fraichen, i en kastrull, till strax under kokpunkten. Ta den från värmen. Krama ur gelatinet, lägg i det och låt det smälta. Låt svalna lite.
- Rör samman färskost och socker. Blanda i gelatinblandningen och bären. Ta även med den bärsaft som bildats. Rör runt så att bären mosas. Vispa grädden och blanda försiktig ner den. Häll blandningen i formen, släta till ytan och ställ kallt minst 4 timmar, gärna längre.
- Lossa med en kniv runt kanten och ta bort formen. Garnera med bär eller frukt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!