No bake cheesecake med bär

No bake cheesecake med bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(69)

No bake cheesecake med färska bär på en botten av smulade digestivekex. Tårtan ska stå kallt en bra stund, men håll ut - den är garanterat värd att vänta på!

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g digestivekex (1 kex = ca 12,5 g)
  • 100 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl crème fraiche
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl socker
  • 300 g frysta, tinade jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 dl bär eller frukt i bitar

Gör så här

  1. Krossa kexen fint, t ex i matberedare. Blanda dem med det smälta fettet. Tryck ut blandningen i botten på en rund bakform med löstagbar kant. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp crème fraichen, i en kastrull, till strax under kokpunkten. Ta den från värmen. Krama ur gelatinet, lägg i det och låt det smälta. Låt svalna lite.
  3. Rör samman färskost och socker. Blanda i gelatinblandningen och bären. Ta även med den bärsaft som bildats. Rör runt så att bären mosas. Vispa grädden och blanda försiktig ner den. Häll blandningen i formen, släta till ytan och ställ kallt minst 4 timmar, gärna längre.
  4. Lossa med en kniv runt kanten och ta bort formen. Garnera med bär eller frukt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



No bake cheesecake med bär
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g digestivekex (1 kex = ca 12,5 g)
  • 100 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl crème fraiche
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl socker
  • 300 g frysta, tinade jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 dl bär eller frukt i bitar

No bake cheesecake med bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(69)

No bake cheesecake med färska bär på en botten av smulade digestivekex. Tårtan ska stå kallt en bra stund, men håll ut - den är garanterat värd att vänta på!

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krossa kexen fint, t ex i matberedare. Blanda dem med det smälta fettet. Tryck ut blandningen i botten på en rund bakform med löstagbar kant. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp crème fraichen, i en kastrull, till strax under kokpunkten. Ta den från värmen. Krama ur gelatinet, lägg i det och låt det smälta. Låt svalna lite.
  3. Rör samman färskost och socker. Blanda i gelatinblandningen och bären. Ta även med den bärsaft som bildats. Rör runt så att bären mosas. Vispa grädden och blanda försiktig ner den. Häll blandningen i formen, släta till ytan och ställ kallt minst 4 timmar, gärna längre.
  4. Lossa med en kniv runt kanten och ta bort formen. Garnera med bär eller frukt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!