Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Läcker bärkaka med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º-150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 urkärnade nektariner i tunna skivor
  • 100 g björnbär
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 20 g björnbär
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Rör socker, vaniljsocker och fett poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten eller i portionsformar. Lägg på nektariner, bär och nötter.
  2. Grädda i 175°; den stora formen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter, portionsformarna i mitten 35-40 minuter. Sänk temperaturen till 150° efter halva tiden.
  3. Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 urkärnade nektariner i tunna skivor
  • 100 g björnbär
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 20 g björnbär
  • 1 tsk florsocker

Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Läcker bärkaka med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º-150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör socker, vaniljsocker och fett poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten eller i portionsformar. Lägg på nektariner, bär och nötter.
  2. Grädda i 175°; den stora formen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter, portionsformarna i mitten 35-40 minuter. Sänk temperaturen till 150° efter halva tiden.
  3. Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!