
Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter
Betyg (1-5):
Läcker bärkaka med söt frukt.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º-150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 125 g smör eller margarin
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 urkärnade nektariner i tunna skivor
- 100 g björnbär
- 0.5 dl pinjenötter
- 20 g björnbär
- 1 tsk florsocker
Gör så här
- Rör socker, vaniljsocker och fett poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten eller i portionsformar. Lägg på nektariner, bär och nötter.
- Grädda i 175°; den stora formen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter, portionsformarna i mitten 35-40 minuter. Sänk temperaturen till 150° efter halva tiden.
- Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite florsocker.
Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter
Betyg (1-5):
Läcker bärkaka med söt frukt.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º-150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör socker, vaniljsocker och fett poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten eller i portionsformar. Lägg på nektariner, bär och nötter.
- Grädda i 175°; den stora formen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter, portionsformarna i mitten 35-40 minuter. Sänk temperaturen till 150° efter halva tiden.
- Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite florsocker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!