Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Läcker bärkaka med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º-150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 urkärnade nektariner i tunna skivor
  • 100 g björnbär
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 20 g björnbär
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Rör socker, vaniljsocker och fett poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten eller i portionsformar. Lägg på nektariner, bär och nötter.
  2. Grädda i 175°; den stora formen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter, portionsformarna i mitten 35-40 minuter. Sänk temperaturen till 150° efter halva tiden.
  3. Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 urkärnade nektariner i tunna skivor
  • 100 g björnbär
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 20 g björnbär
  • 1 tsk florsocker

Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Läcker bärkaka med söt frukt.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º-150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör socker, vaniljsocker och fett poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten eller i portionsformar. Lägg på nektariner, bär och nötter.
  2. Grädda i 175°; den stora formen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter, portionsformarna i mitten 35-40 minuter. Sänk temperaturen till 150° efter halva tiden.
  3. Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)