
Jordgubbstarte med citronkräm
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:180º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Mördeg:
- 0.5 tsk bakpulver
- 2.5 dl mjöl
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 1 ägg
- Citronkräm:
- 2 st gelatinblad
- 2.5 citroner, pressad saft
- 200 g smör
- 3 dl socker
- 5 st ägg
- Garnering:
- 0.5 dl plockad citronmeliss
- 250 g färska jordgubbar
Gör så här
Mördeg
- Blanda först socker och smör smidigt, tillsätt sedan de övriga ingredienserna och blanda samman försiktigt, låt vila, helst över natten.Kavla ut degen (ca 3 mm tunn) och klä en pajform medden (helst med löstagbar botten).
- Ställ gärna pajformen ikylen någon timme så att degen hinner stelna igen. För att undvika att kanterna "rasar ner" kan du vika aluminiumfolie runt pajens kanter. Baka i ugn tills den ärgyllenbrun. Låt svalna.
Citronkräm
- Sjud alla ingredienserna på svag värme under vispning. Tag av från värmen när krämen tjocknat och lägg i 2 blötlagda gelatinblad, rör om ordentligt.Ställ smeten i kylen och låt svalna (den ska bli riktigt kall).
- Spritsa eller bred sedan krämen i tarten och dekorera med halverade färska jordgubbar och kanske även några blad citronmeliss.
Jordgubbstarte med citronkräm
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:180º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Mördeg
- Blanda först socker och smör smidigt, tillsätt sedan de övriga ingredienserna och blanda samman försiktigt, låt vila, helst över natten.Kavla ut degen (ca 3 mm tunn) och klä en pajform medden (helst med löstagbar botten).
- Ställ gärna pajformen ikylen någon timme så att degen hinner stelna igen. För att undvika att kanterna "rasar ner" kan du vika aluminiumfolie runt pajens kanter. Baka i ugn tills den ärgyllenbrun. Låt svalna.
Citronkräm
- Sjud alla ingredienserna på svag värme under vispning. Tag av från värmen när krämen tjocknat och lägg i 2 blötlagda gelatinblad, rör om ordentligt.Ställ smeten i kylen och låt svalna (den ska bli riktigt kall).
- Spritsa eller bred sedan krämen i tarten och dekorera med halverade färska jordgubbar och kanske även några blad citronmeliss.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!