Jordgubbstarte med citronkräm

Jordgubbstarte med citronkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:180º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mördeg:
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2.5 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • Citronkräm:
  • 2 st gelatinblad
  • 2.5 citroner, pressad saft
  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 5 st ägg
  • Garnering:
  • 0.5 dl plockad citronmeliss
  • 250 g färska jordgubbar

Gör så här

Mördeg

  1. Blanda först socker och smör smidigt, tillsätt sedan de övriga ingredienserna och blanda samman försiktigt, låt vila, helst över natten.Kavla ut degen (ca 3 mm tunn) och klä en pajform medden (helst med löstagbar botten).
  2. Ställ gärna pajformen ikylen någon timme så att degen hinner stelna igen. För att undvika att kanterna "rasar ner" kan du vika aluminiumfolie runt pajens kanter. Baka i ugn tills den ärgyllenbrun. Låt svalna.

Citronkräm

  1. Sjud alla ingredienserna på svag värme under vispning. Tag av från värmen när krämen tjocknat och lägg i 2 blötlagda gelatinblad, rör om ordentligt.Ställ smeten i kylen och låt svalna (den ska bli riktigt kall).
  2. Spritsa eller bred sedan krämen i tarten och dekorera med halverade färska jordgubbar och kanske även några blad citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jordgubbstarte med citronkräm
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Mördeg:
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2.5 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • Citronkräm:
  • 2 st gelatinblad
  • 2.5 citroner, pressad saft
  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 5 st ägg
  • Garnering:
  • 0.5 dl plockad citronmeliss
  • 250 g färska jordgubbar

Jordgubbstarte med citronkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:180º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Mördeg

  1. Blanda först socker och smör smidigt, tillsätt sedan de övriga ingredienserna och blanda samman försiktigt, låt vila, helst över natten.Kavla ut degen (ca 3 mm tunn) och klä en pajform medden (helst med löstagbar botten).
  2. Ställ gärna pajformen ikylen någon timme så att degen hinner stelna igen. För att undvika att kanterna "rasar ner" kan du vika aluminiumfolie runt pajens kanter. Baka i ugn tills den ärgyllenbrun. Låt svalna.

Citronkräm

  1. Sjud alla ingredienserna på svag värme under vispning. Tag av från värmen när krämen tjocknat och lägg i 2 blötlagda gelatinblad, rör om ordentligt.Ställ smeten i kylen och låt svalna (den ska bli riktigt kall).
  2. Spritsa eller bred sedan krämen i tarten och dekorera med halverade färska jordgubbar och kanske även några blad citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!