Nationaldagsbakelse

Betyg (1-5):
3.89 (44 betyg)

Det lilla bakverket för dig som älskar mandelmassa. Fast mandelmassbotten, fylld med krämig mandelmassa med apelsinarom, toppad med färska jordgubbar och citronmeliss.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 300 g riven mandelmassa
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • Fyllning:
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 msk apelsinlikör eller pressad apelsin
  • Garnering:
  • 3 dl färska jordgubbar i bitar
  • 4 msk citronmeliss (eller efter smak)
  • 8 st flaggor

Gör så här

Botten

  1. Värm ugnen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten långpanna. Rör mandelmassa och fett till en slät massa. Blanda i äggen och rör till en smet. (Ingredienserna kan också blandas i matberedare.) Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt bottnen svalna och skär den i rutor eller rundlar (7-8 cm i diameter).

Fyllning

  1. Blanda mandelmassan med apelsinlikör eller apelsin. Konsistensen ska vara ganska lös. Bred massan på bottnarna.

Garnering

  1. Ställ jordgubbsbitarna tätt i mandelmassan. Garnera med citronmeliss och en liten flagga, om du vill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tess

2018-06-06

Favorit

Rebecca

2014-06-07

Kanon enkelt och gott!

Liknande recept

Saffranskladdkaka

(28)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)
8 st
  • Botten:
  • 300 g riven mandelmassa
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • Fyllning:
  • 100 g riven mandelmassa
  • 1 msk apelsinlikör eller pressad apelsin
  • Garnering:
  • 3 dl färska jordgubbar i bitar
  • 4 msk citronmeliss (eller efter smak)
  • 8 st flaggor

Nationaldagsbakelse

Betyg (1-5):
3.89 (44 betyg)

Det lilla bakverket för dig som älskar mandelmassa. Fast mandelmassbotten, fylld med krämig mandelmassa med apelsinarom, toppad med färska jordgubbar och citronmeliss.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Botten

  1. Värm ugnen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten långpanna. Rör mandelmassa och fett till en slät massa. Blanda i äggen och rör till en smet. (Ingredienserna kan också blandas i matberedare.) Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt bottnen svalna och skär den i rutor eller rundlar (7-8 cm i diameter).

Fyllning

  1. Blanda mandelmassan med apelsinlikör eller apelsin. Konsistensen ska vara ganska lös. Bred massan på bottnarna.

Garnering

  1. Ställ jordgubbsbitarna tätt i mandelmassan. Garnera med citronmeliss och en liten flagga, om du vill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tess

2018-06-06

Favorit

Rebecca

2014-06-07

Kanon enkelt och gott!

Liknande recept

Saffranskladdkaka

(28)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(9)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies