Nässelgratäng med potatis och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En annourlunda gratäng med krispigt parmesantäcke.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 liter nässlor eller spenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g tunt skivad potatis
  • 2 dl riven parmesan
  • Béchamelsås:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk riven muskot
  • 2 krm peppar

Gör så här

  1. Förväll nässlorna några minuter i kokande vatten. Sila bort vattnet, låt nässlorna svalna och hacka dem fint. Stek lök, vitlök och nässlor i oljan, tills vätskan har kokat in, cirka 5 minuter. Salta och peppra.
  2. Smält smöret till béchamelsåsen i en tjockbottnad kastrull, vispa i mjölet och späd med mjölken. Krydda med citronskal, muskot, salt och peppar.
  3. Varva potatis, nässlor och béchamel. Toppa med riven parmesan och gratinera 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-05-09

Potatisen måste vara jättetunt skuren. Då fungerar 20 min utan problem.

Gerd

2012-05-09

Skall potatisen kokas innan? Verkar vara lite kort tid i ugnen om den är rå.

Liknande recept

Spara recept

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatis- och ostpaj

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Potatismos med citrus och parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Halloumiburgare med mustig salsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med äpple och ädelost

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 liter nässlor eller spenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g tunt skivad potatis
  • 2 dl riven parmesan
  • Béchamelsås:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk riven muskot
  • 2 krm peppar

Nässelgratäng med potatis och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En annourlunda gratäng med krispigt parmesantäcke.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Förväll nässlorna några minuter i kokande vatten. Sila bort vattnet, låt nässlorna svalna och hacka dem fint. Stek lök, vitlök och nässlor i oljan, tills vätskan har kokat in, cirka 5 minuter. Salta och peppra.
  2. Smält smöret till béchamelsåsen i en tjockbottnad kastrull, vispa i mjölet och späd med mjölken. Krydda med citronskal, muskot, salt och peppar.
  3. Varva potatis, nässlor och béchamel. Toppa med riven parmesan och gratinera 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2012-05-09

Potatisen måste vara jättetunt skuren. Då fungerar 20 min utan problem.

Gerd

2012-05-09

Skall potatisen kokas innan? Verkar vara lite kort tid i ugnen om den är rå.

Liknande recept

Spara recept

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatis- och ostpaj

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Potatismos med citrus och parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Halloumiburgare med mustig salsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med äpple och ädelost

Betyg
Betyg
(3)