Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk caesarsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Vegetariskt grundreceptet på caesarsallad. Salladen som sägs ha skapats i all hast av kocken Ceasar Cardini då restaurangen var full med gäster men skafferierna tomma. Resultatet blev en god och krispig sallad som numera är en klassiker!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 300 g romansallad eller annan grönsallad
  • 1 liten röd lök
  • 25 g hyvlad parmesan
  • Dressing:
  • 1 ägg
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl oliv- eller rapsolja
  • svartpeppar
  • Krutonger:
  • 80 g lantbröd eller annat ljust bröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • Dressing
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Lägg ägget i kokande vatten och koka 2 minuter. Spola det med kallt vatten och skala av toppen. Skrapa försiktigt ur ägget och mixa det med citronsaft, senap, ost och vitlök i matberedare/mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan i en fin stråle så att såsen tjocknar. Smaka av med salt och nymald peppar.
  2. Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök och ost. Ringla över dressingen. (Späd med vatten om den är för tjock.)
  3. Pensla brödet med olivoljan blandad med vitlöken. Grilla det på båda sidor tills det fått fin färg. Skär det ev i stänger eller trekanter och lägg på salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegetarisk caesarsallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g romansallad eller annan grönsallad
  • 1 liten röd lök
  • 25 g hyvlad parmesan
  • Dressing:
  • 1 ägg
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl oliv- eller rapsolja
  • svartpeppar
  • Krutonger:
  • 80 g lantbröd eller annat ljust bröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • Dressing
  • 0.5 tsk salt

Vegetarisk caesarsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Vegetariskt grundreceptet på caesarsallad. Salladen som sägs ha skapats i all hast av kocken Ceasar Cardini då restaurangen var full med gäster men skafferierna tomma. Resultatet blev en god och krispig sallad som numera är en klassiker!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Lägg ägget i kokande vatten och koka 2 minuter. Spola det med kallt vatten och skala av toppen. Skrapa försiktigt ur ägget och mixa det med citronsaft, senap, ost och vitlök i matberedare/mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan i en fin stråle så att såsen tjocknar. Smaka av med salt och nymald peppar.
  2. Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök och ost. Ringla över dressingen. (Späd med vatten om den är för tjock.)
  3. Pensla brödet med olivoljan blandad med vitlöken. Grilla det på båda sidor tills det fått fin färg. Skär det ev i stänger eller trekanter och lägg på salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!