Grillad filodegspizza med portabellosvamp
Grillad filodegspizza med portabellosvamp
  • Tid 30 min

Grillad filodegspizza med portabellosvamp

2.6 (5 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 250 g mascarpone
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • 3 portabellosvampar
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 färska filodegsark
  • 20 g parmesanost
  • 30 g rucola
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • 0.5 msk rosépeppar
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mascarpone med vitlök och timjan, smaka av med lite salt.

  2. 2

    Grilla eller ugnsstek svamparna på båda sidor tills de är genomvarma, ca 8 min. Blanda olja med riven vitlök och pensla svamparna några gånger under grillningen. Salta och peppra.

  3. 3

    Pensla filodegsarken med resterande vitlöksolja och vik ihop två gånger lite slarvigt så degen blir lätt veckad. Grilla eller ugnsstek hastigt på båda sidor tills degen fått fin färg.

  4. 4

    Bred mascarponeosten på filodegen. Skiva svampen, hyvla parmesanosten och lägg på mascarponen. Toppa med rucola och pinjenötter. Smula över rosépeppar och dra ett varv med svartpepparkvarnen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekta drinktilltugget!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sara

    Viktigt att använda färsk filodeg. jag stekte svampen i en stekpanna och la de vikta filodegsarken i ugnen på 225g i 5 min. sen bredde jag på mascarponekrämen och la på den stekta svampen. mycket gott!

  • Åsa

    Detta var ett uruselt recept, fullt av fel och kontraorder. Fick läsa massor av gånger och insåg att det ändå inte fanns någon logisk följd eller mening i det. Stor besvikelse- och hur detta skulle kunna bli ett drinktilltugg övergår mitt förstånd, kanske det har fallit bort bitar Ur receptet med väsentlig information???