

Nachoplåt med kyckling
Snabblagat till tacofredagen! Krispiga nachochips som toppas med tacokyckling, tomater och ost. Allt tillagas på en plåt i ugnen.
- 300 g tortillachips
- 300 g fryst tacokyckling, tinad
- 3 tomater, fintärnade
- 75 g ost, riven
- 0.5 tsk spiskummin
- 2 krm cayennepeppar
- 1 salladslök, tunt skivad
- 2 dl gräddfil
Gör så här
- Fördela chipsen på en ugnsplåt. Strö över kyckling, tomater och ost. Pudra över spiskummin och cayennepeppar.
- Tillaga mitt i ugnen tills osten smält, ca 10 min. Toppa med salladslök och klickar av gräddfil.
Nachoplåt med kyckling
Snabblagat till tacofredagen! Krispiga nachochips som toppas med tacokyckling, tomater och ost. Allt tillagas på en plåt i ugnen.
Gör så här
- Fördela chipsen på en ugnsplåt. Strö över kyckling, tomater och ost. Pudra över spiskummin och cayennepeppar.
- Tillaga mitt i ugnen tills osten smält, ca 10 min. Toppa med salladslök och klickar av gräddfil.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-04-26
Tyckte att det verkade gott om än lite mesigt. Så jag bytte ut tomaterna mot hot tacosås. Kanongott! Nästa gång byter jag ut salladslöken mot skivad rödlök. Bra grundrecept som man kan pimpa efter tycke och smak hur mycket som helst.
2021-04-06
Hej Birgit, vi jobbar på att alla våra recept ska bli köpklara - dvs att man kan lägga alla ingredienserna direkt i varukorgen, men för tillfället finns inte funktion för just detta recept.
2021-04-04
Hur köper man ett recept med ingredienser.
2021-03-22
Hej Therés! I det här receptet har vi använt oss av fryst tacokyckling som redan är tillagad och bara ska värmas. Använder man rå kyckling blir tillagningstiden betydligt längre och det är förstås viktigt att se till att kycklingen är genomstekt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
2021-03-19
Vi använde kyckling kebab som var förstärkt. Blev supergott!
2021-03-18
Vi började äta och upptäckte att kycklingen fortfarande var rå! Hoppas verkligen att vi inte blir sjuka! 10min i ugnen räckte inte. Rekommenderas att steka kycklingen innan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Maud
2021-04-26
Tyckte att det verkade gott om än lite mesigt. Så jag bytte ut tomaterna mot hot tacosås. Kanongott! Nästa gång byter jag ut salladslöken mot skivad rödlök. Bra grundrecept som man kan pimpa efter tycke och smak hur mycket som helst.
2021-04-06
Hej Birgit, vi jobbar på att alla våra recept ska bli köpklara - dvs att man kan lägga alla ingredienserna direkt i varukorgen, men för tillfället finns inte funktion för just detta recept.
Birgit
2021-04-04
Hur köper man ett recept med ingredienser.
2021-03-22
Hej Therés! I det här receptet har vi använt oss av fryst tacokyckling som redan är tillagad och bara ska värmas. Använder man rå kyckling blir tillagningstiden betydligt längre och det är förstås viktigt att se till att kycklingen är genomstekt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
Veronika
2021-03-19
Vi använde kyckling kebab som var förstärkt. Blev supergott!
Therés
2021-03-18
Vi började äta och upptäckte att kycklingen fortfarande var rå! Hoppas verkligen att vi inte blir sjuka! 10min i ugnen räckte inte. Rekommenderas att steka kycklingen innan.