Nachoplåt med kyckling

Nachoplåt med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(138)

Snabblagat till tacofredagen! Krispiga nachochips som toppas med tacokyckling, tomater och ost. Allt tillagas på en plåt i ugnen.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 300 g tortillachips
  • 300 g fryst tacokyckling, tinad
  • 3 tomater, fintärnade
  • 75 g ost, riven
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Fördela chipsen på en ugnsplåt. Strö över kyckling, tomater och ost. Pudra över spiskummin och cayennepeppar.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills osten smält, ca 10 min. Toppa med salladslök och klickar av gräddfil.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maud

2021-04-26

Tyckte att det verkade gott om än lite mesigt. Så jag bytte ut tomaterna mot hot tacosås. Kanongott! Nästa gång byter jag ut salladslöken mot skivad rödlök. Bra grundrecept som man kan pimpa efter tycke och smak hur mycket som helst.

Checkbox Coop

2021-04-06

Hej Birgit, vi jobbar på att alla våra recept ska bli köpklara - dvs att man kan lägga alla ingredienserna direkt i varukorgen, men för tillfället finns inte funktion för just detta recept.

Birgit

2021-04-04

Hur köper man ett recept med ingredienser.

Checkbox Coop

2021-03-22

Hej Therés! I det här receptet har vi använt oss av fryst tacokyckling som redan är tillagad och bara ska värmas. Använder man rå kyckling blir tillagningstiden betydligt längre och det är förstås viktigt att se till att kycklingen är genomstekt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Veronika

2021-03-19

Vi använde kyckling kebab som var förstärkt. Blev supergott!

Therés

2021-03-18

Vi började äta och upptäckte att kycklingen fortfarande var rå! Hoppas verkligen att vi inte blir sjuka! 10min i ugnen räckte inte. Rekommenderas att steka kycklingen innan.

Nachoplåt med kyckling
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g tortillachips
  • 300 g fryst tacokyckling, tinad
  • 3 tomater, fintärnade
  • 75 g ost, riven
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 2 dl gräddfil

Nachoplåt med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(138)

Snabblagat till tacofredagen! Krispiga nachochips som toppas med tacokyckling, tomater och ost. Allt tillagas på en plåt i ugnen.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Fördela chipsen på en ugnsplåt. Strö över kyckling, tomater och ost. Pudra över spiskummin och cayennepeppar.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills osten smält, ca 10 min. Toppa med salladslök och klickar av gräddfil.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maud

2021-04-26

Tyckte att det verkade gott om än lite mesigt. Så jag bytte ut tomaterna mot hot tacosås. Kanongott! Nästa gång byter jag ut salladslöken mot skivad rödlök. Bra grundrecept som man kan pimpa efter tycke och smak hur mycket som helst.

Checkbox Coop

2021-04-06

Hej Birgit, vi jobbar på att alla våra recept ska bli köpklara - dvs att man kan lägga alla ingredienserna direkt i varukorgen, men för tillfället finns inte funktion för just detta recept.

Birgit

2021-04-04

Hur köper man ett recept med ingredienser.

Checkbox Coop

2021-03-22

Hej Therés! I det här receptet har vi använt oss av fryst tacokyckling som redan är tillagad och bara ska värmas. Använder man rå kyckling blir tillagningstiden betydligt längre och det är förstås viktigt att se till att kycklingen är genomstekt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Veronika

2021-03-19

Vi använde kyckling kebab som var förstärkt. Blev supergott!

Therés

2021-03-18

Vi började äta och upptäckte att kycklingen fortfarande var rå! Hoppas verkligen att vi inte blir sjuka! 10min i ugnen räckte inte. Rekommenderas att steka kycklingen innan.