Naanbröd med vitlök och persilja

Naanbröd med vitlök och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Goda och lättlagade naanbröd med torrjäst. Perfekta att servera till en indisk gryta.

Tillagningstid: 20 min + jäsning
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 tsk strösocker
  • 1.5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 dl växtbaserat margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • olja
  • Vitlökscrème
  • 1 dl växtbaserat margarin
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk hackad persilja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda torrjäst, strösocker och vatten i en skål. Låt stå i 10 minuter.
  2. Blanda i Carlshamn havre, vetemjöl och salt med hjälp av en sked. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Vänd upp degen på ett mjölat bakbord och dela i 4–6 delar. Tryck ut dem till platta kakor (inte för tunna).
  4. Stek i olja i varm stekpanna tills brödet fått fin färg, ca 1 minut. Vänd och stek 1 minut till.
  5. Blanda Carlshamn havre, pressad vitlök och persilja. Bred på de nystekta bröden. Salta och strö gärna över mer hackad persilja. Servera gärna till en krämig gryta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Naanbröd med vitlök och persilja
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 tsk strösocker
  • 1.5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 dl växtbaserat margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • olja
  • Vitlökscrème
  • 1 dl växtbaserat margarin
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk hackad persilja
  • flingsalt

Naanbröd med vitlök och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Goda och lättlagade naanbröd med torrjäst. Perfekta att servera till en indisk gryta.

Tillagningstid: 20 min + jäsning
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda torrjäst, strösocker och vatten i en skål. Låt stå i 10 minuter.
  2. Blanda i Carlshamn havre, vetemjöl och salt med hjälp av en sked. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Vänd upp degen på ett mjölat bakbord och dela i 4–6 delar. Tryck ut dem till platta kakor (inte för tunna).
  4. Stek i olja i varm stekpanna tills brödet fått fin färg, ca 1 minut. Vänd och stek 1 minut till.
  5. Blanda Carlshamn havre, pressad vitlök och persilja. Bred på de nystekta bröden. Salta och strö gärna över mer hackad persilja. Servera gärna till en krämig gryta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)