Mustig soppa med linser och blomkål

Mustig soppa med linser och blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 0.5 dl olja
  • 1 grovt hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl små linser
  • 400 g blomkål, i små bitar
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 msk mild currypasta
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl matyoghurt
  • 40 g färsk spenat
  • 1 krm salt efter smak
  • Servering:
  • 25 g färsk bladspenat
  • 2 urkärnade, strimlade gröna chili

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, linser och blomkål i matolja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt de torra kryddorna och currypastan och fräs en stund. Häll sedan i en liter vatten och låt soppan koka i 30 minuter.
  2. Mosa blomkålen med en träslev mot kastrullkanten. Rör ner matlagningsyoghurt och smaka av med salt, eventuellt curry eller currypasta.
  3. Strax innan servering - rör ner spenatbladen.

Servering

Servera soppan toppad med några spenatblad, strimlad grön chili och nyfriterade poppadums, indiska bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredric

2020-11-10

Jättegod och kryddig soppa, lite stark men går ju att göra mildare med lite matgrädde. Mycket mättande och mumsig i kylan, gärna med toast till. Linserna gav mycket till smaken.

Mustig soppa med linser och blomkål
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 0.5 dl olja
  • 1 grovt hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl små linser
  • 400 g blomkål, i små bitar
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 msk mild currypasta
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl matyoghurt
  • 40 g färsk spenat
  • 1 krm salt efter smak
  • Servering:
  • 25 g färsk bladspenat
  • 2 urkärnade, strimlade gröna chili

Mustig soppa med linser och blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, linser och blomkål i matolja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt de torra kryddorna och currypastan och fräs en stund. Häll sedan i en liter vatten och låt soppan koka i 30 minuter.
  2. Mosa blomkålen med en träslev mot kastrullkanten. Rör ner matlagningsyoghurt och smaka av med salt, eventuellt curry eller currypasta.
  3. Strax innan servering - rör ner spenatbladen.

Servering

Servera soppan toppad med några spenatblad, strimlad grön chili och nyfriterade poppadums, indiska bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredric

2020-11-10

Jättegod och kryddig soppa, lite stark men går ju att göra mildare med lite matgrädde. Mycket mättande och mumsig i kylan, gärna med toast till. Linserna gav mycket till smaken.