Kokosmjölksoppa med röd curry
  • Tid 20 min
  • Ugn 190º

Kokosmjölksoppa med röd curry

3.26 (35 betyg)

En riktigt krämig, het soppa mättar bra och är urgod middagsmat.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 190º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 400 g blomkål
  • 2 salladslökar
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 limeblad
  • 400 ml kokosmjölk (2 burkar)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • lime, saften
Till servering:
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela citrongräset på längden och banka lätt med t ex toppen av knivhandtaget. Skala och strimla ingefäran och morötterna fint. Skär blomkålen i mindre bitar och strimla salladslöken.

  2. 2

    Lägg citrongräs, morot, limeblad och currypasta i en kastrull. Häll på kokosmjölk och vatten. Koka 5 min. Lägg i ingefära, blomkål och salladslök. Låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och limesaft.

  3. 3

    Servera med korianderblad, limeklyftor och ev ris och tofu.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elin

    Jag gjorde om receptet lite och tillsatte kyckling, det blev super gott.

  • S

    Jättegott, och barnen älskade det också !