Munkar med kolatopping

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Munkarna med kokostopping äts som snabbmat i Vietnamn.

Tillagningstid: 45 minuter + 2,5 timmar för jäsning
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 10 g jäst
  • 1 msk vatten
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Till fritering:
  • 8 dl frityr- eller matolja
  • Glasyr:
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl socker
  • 1 dl mörk sirap
  • Topping:
  • kokosflingor

Gör så här

  1. Lös upp jästen i en bunke med ljummet vatten. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt det bli köksfingervarmt och häll över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och hälften av mjölet.
  2. Rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och knåda degen ett litet tag. Låt jäsa under bakduk cirka 2 timmar till dubbel storlek.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till 1 centimeter tjock platta. Stansa ut med ett glas (3–4 centimeter i diameter) eller rundel och låt dem jäsa cirka 30 minuter.
  4. Hetta upp oljan till 180 grader i en traktörpanna eller bred kastrull. Fritera tills munkarna har en gyllene färg, cirka 1 minut per sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Koka alla ingredienser till glasyren 10–15 minuter. Ringla över munkarna när glasyren fortfarande är varm. Strö över kokos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Saffranskringlor

(15)

Saffransbullpanna

(8)

Veganska lussebullar

(9)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Adventsbulle extra allt

(29)

Lussebullar med kvarg

(115)

Lussebullar med kesella

(22)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 10 g jäst
  • 1 msk vatten
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Till fritering:
  • 8 dl frityr- eller matolja
  • Glasyr:
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl socker
  • 1 dl mörk sirap
  • Topping:
  • kokosflingor

Munkar med kolatopping

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Munkarna med kokostopping äts som snabbmat i Vietnamn.

Tillagningstid: 45 minuter + 2,5 timmar för jäsning
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i en bunke med ljummet vatten. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt det bli köksfingervarmt och häll över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och hälften av mjölet.
  2. Rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och knåda degen ett litet tag. Låt jäsa under bakduk cirka 2 timmar till dubbel storlek.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till 1 centimeter tjock platta. Stansa ut med ett glas (3–4 centimeter i diameter) eller rundel och låt dem jäsa cirka 30 minuter.
  4. Hetta upp oljan till 180 grader i en traktörpanna eller bred kastrull. Fritera tills munkarna har en gyllene färg, cirka 1 minut per sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Koka alla ingredienser till glasyren 10–15 minuter. Ringla över munkarna när glasyren fortfarande är varm. Strö över kokos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Saffranskringlor

(15)

Saffransbullpanna

(8)

Veganska lussebullar

(9)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Adventsbulle extra allt

(29)

Lussebullar med kvarg

(115)

Lussebullar med kesella

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies