Mungbönsallad med halstrad lax
  • Tid 30 min

Mungbönsallad med halstrad lax

3.17 (12 betyg)

Supernyttiga och goda mungbönor som håller fint i kylen i flera dagar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl torkade mungbönor
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 30 g babyspenat
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 2 dl böngroddar
  • 1 citron
Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka mungbönorna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop vinägretten och vänd ner mungbönor, lök och spenat.

  2. 2

    Salta och peppra laxen. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek laxen på medelvärme till en innertemperatur på 50°, ca 5 min per sida. Den får gärna vara lite rå i mitten.

  3. 3

    Servera laxen med mungbönsalladen och böngroddar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Glömt att blötlägga mungbönorna? Dubbla koktiden.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar