Muffins med blåbär och vit choklad
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Muffins med blåbär och vit choklad

4.5 (2 betyg)

Helt klart godaste smakkombinationen på muffins! Underbara som de är, men frostingen lyxar till det. Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

18 stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 2 dl blåbär, frysta eller färska
  • 50 g vit choklad, finhackad
Frosting
  • 1 dl blåbär, frysta eller färska
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • strössel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffins- eller bullformar i en muffinsplåt. (Har formarna hårda stabila kanter behövs inte muffinsplåten.)

  2. 2

    Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa lätt ihop ägg och mjölk i en skål. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet.

  3. 3

    Fyll ungefär ¾ av formarna med smet och tryck ner några blåbär och lite vit choklad i varje muffin. Grädda i nedre delen av ugnen 8–15 min, beroende på hur stora muffins du gjort.

Frosting:

  1. 1

    Mixa blåbären med lite av färskosten till en puré. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till en fluffig kräm. Skeda ner i en spritspåse.

  2. 2

    Låt vila i kyl ca 30 min. Spritsa de avsvalnade muffinsen med frostingen. Garnera med strössel.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar