Mozzarella- och pestosnurror

Mozzarella- och pestosnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Matiga snurror med pesto och mozzarella som påminner lite om smördegssnurror. Passar perfekt som tillbehör till soppan eller som mellis. Recept av Fredrik Nylén.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk olivolja
  • 6.5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl pesto
  • 150 g riven mozzarella
  • 1 ägg, att pensla med

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Rör tills jästen lösts upp i lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen tills den är fast och blank, 5 min i maskin eller 10 för hand. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
  3. Kavla ut degen till en rektangel på 30 x 45 cm. Bred på pesto och strö över mozzarella. Rulla ihop degen från långsidan och skär upp i 15 bitar.
  4. Lägg snurrorna i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt och låt jäsa 20 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Använd färdig smördeg så går det riktigt snabbt att få till pestosnurror!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-25

Vi överväger att döpa om dem till "Garanterat smörfria smördegssnurror" :) Trevlig helg!

Britt

2022-02-25

Haha, jag letade också efter smöret 😊

Checkbox Coop

2022-02-23

Nää, smördegssnurror utan smör går ju inte, vi ska genast byta namn på dessa! Tack Gun för att du uppmärksammade oss på det :)

Gun

2022-02-21

Smördegssnurror helt utan smör??

Mozzarella- och pestosnurror
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk olivolja
  • 6.5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl pesto
  • 150 g riven mozzarella
  • 1 ägg, att pensla med

Mozzarella- och pestosnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Matiga snurror med pesto och mozzarella som påminner lite om smördegssnurror. Passar perfekt som tillbehör till soppan eller som mellis. Recept av Fredrik Nylén.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:225º
15 stycken

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Rör tills jästen lösts upp i lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen tills den är fast och blank, 5 min i maskin eller 10 för hand. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
  3. Kavla ut degen till en rektangel på 30 x 45 cm. Bred på pesto och strö över mozzarella. Rulla ihop degen från långsidan och skär upp i 15 bitar.
  4. Lägg snurrorna i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt och låt jäsa 20 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Använd färdig smördeg så går det riktigt snabbt att få till pestosnurror!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-25

Vi överväger att döpa om dem till "Garanterat smörfria smördegssnurror" :) Trevlig helg!

Britt

2022-02-25

Haha, jag letade också efter smöret 😊

Checkbox Coop

2022-02-23

Nää, smördegssnurror utan smör går ju inte, vi ska genast byta namn på dessa! Tack Gun för att du uppmärksammade oss på det :)

Gun

2022-02-21

Smördegssnurror helt utan smör??