Moussakagratäng
  • Tid 25 min + 35 min i ugn
  • Ugn 200º

Moussakagratäng

4.25 (4 betyg)

Lättlagad smakrik gratäng med potatis, aubergine och nötfärs.

  • Tillagningstid 25 min + 35 min i ugn
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 aubergine, grovriven
  • 300 g nötfärs
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 600 g potatis, tunt skivad
  • 150 g riven ost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök med tomatpuré. Tillsätt aubergine och färs och stek tills färsen är genomstekt.

  2. 2

    Tillsätt salt, socker, kryddor, vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra ihop några minuter.

  3. 3

    Varva köttfärssåsen med tunt skurna potatisskivor i en ugnsform. Avsluta med köttfärssås och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 35 min, tills potatisen är mjuk.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Victoria

    Snabb, lättlagad och jättegod med en hemgjord tzatziki till!