Moules marinières thai

Moules marinières thai

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Blåmusslor i kryddig koksmjölk med chili, ingefära och citrongräs.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg färska blåmusslor (1 nät = ca 1 kg)
  • 250 g grovhackade schalottenlökar
  • 2 st grovhackade citrongräs
  • 3 grovhackade limeblad
  • 15 g grovhackad ingefära
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kokosmjölk light
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad saft från lime
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 1 dl hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Skrapa musslorna. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig. Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt kokosmjölken och vin. Koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock, cirka 5 minuter, tills de öppnar sig.
  2. Lyft upp musslorna och håll dem varma. Sila buljongen och vispa ner crème fraiche. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med limesaft och salt.
  3. Lägg upp musslorna i tallrikar. Kör såsen skummig med mixerstav. Häll såsen över musslorna, strö över koriander och chili.

Tips

Limeblad går att byta ut till rivet skal från lime. Rivet skal från 1 lime motsvarar 3 limeblad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hummersallad med sherryvinägrett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Musslor i tomatsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krossad potatis med räkor

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Alla hjärtans dag-pasta

Betyg
Betyg
(48)
Moules marinières thai
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 kg färska blåmusslor (1 nät = ca 1 kg)
  • 250 g grovhackade schalottenlökar
  • 2 st grovhackade citrongräs
  • 3 grovhackade limeblad
  • 15 g grovhackad ingefära
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kokosmjölk light
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad saft från lime
  • 1 hackad, urkärnad röd chili
  • 1 dl hackad färsk koriander

Moules marinières thai

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Blåmusslor i kryddig koksmjölk med chili, ingefära och citrongräs.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrapa musslorna. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig. Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt kokosmjölken och vin. Koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock, cirka 5 minuter, tills de öppnar sig.
  2. Lyft upp musslorna och håll dem varma. Sila buljongen och vispa ner crème fraiche. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med limesaft och salt.
  3. Lägg upp musslorna i tallrikar. Kör såsen skummig med mixerstav. Häll såsen över musslorna, strö över koriander och chili.

Tips

Limeblad går att byta ut till rivet skal från lime. Rivet skal från 1 lime motsvarar 3 limeblad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hummersallad med sherryvinägrett

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Musslor i tomatsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krossad potatis med räkor

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Alla hjärtans dag-pasta

Betyg
Betyg
(48)