Morotssoppa med jordnötssmör

Morotssoppa med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smakrik soppa med morötter, potatis, lök, ingefära, lime och jordnöttsmör. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 30 g färsk ingefära
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Stek löken i olja tills den är mjuk men utan färg. Tillsätt morötter och potatis. Stek någon minut. Häll i hälften av vattnet och smula i buljongtärningarna.
  2. Låt soppan koka under lock ca 25 min. Riv ingefäran grovt. Pressa endast ner saften i soppan. Tillsätt jordnötssmöret. Mixa soppan slät med stavmixer.
  3. Späd med resten av vattnet. Koka upp och smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar. Toppa soppan med grovhackade jordnötter och rucola. Servera gärna med brödbullarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Taramosalata med potatis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

Betyg
Betyg
(1)
Morotssoppa med jordnötssmör
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 700 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 30 g färsk ingefära
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • salt och cayennepeppar

Morotssoppa med jordnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smakrik soppa med morötter, potatis, lök, ingefära, lime och jordnöttsmör. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Stek löken i olja tills den är mjuk men utan färg. Tillsätt morötter och potatis. Stek någon minut. Häll i hälften av vattnet och smula i buljongtärningarna.
  2. Låt soppan koka under lock ca 25 min. Riv ingefäran grovt. Pressa endast ner saften i soppan. Tillsätt jordnötssmöret. Mixa soppan slät med stavmixer.
  3. Späd med resten av vattnet. Koka upp och smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar. Toppa soppan med grovhackade jordnötter och rucola. Servera gärna med brödbullarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Taramosalata med potatis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

Betyg
Betyg
(1)