Morotssoppa med grillat kycklingspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Krämig och söt soppa med kryddiga spett.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk smör
  • 500 g skivade morötter
  • 0.5 tsk socker
  • 1 dl matlagningsvin
  • 7 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 0.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm salt
  • Kycklingspett:
  • 400 g kycklingkött i tärningar
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 msk kummin stött i mortel
  • 0.5 msk mynta eller oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Trä upp kycklingköttet på grillspett. Blanda kryddorna med oljan, pensla köttet och marinera ca 1 timme i kylen.

Morotssoppa

  1. Hetta upp matfett i en gryta och fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt morötter och socker och fräs någon minut. Häll på vinet och låt sjuda några minuter, tillsätt buljongen och sjud soppan ytterligare 15 minuter. Mixa i matberedare, häll tillbaka i grytan och rör ner crème fraiche. Smaka av.
  2. Grilla spetten i ugnen eller grillpanna och låt eftersteka ca 8 minuter i 175°C ugnsvärme.
  3. Servera grillspetten med soppan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Allt på en plåt med kyckling

Betyg
Betyg
(29)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk smör
  • 500 g skivade morötter
  • 0.5 tsk socker
  • 1 dl matlagningsvin
  • 7 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 0.5 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm salt
  • Kycklingspett:
  • 400 g kycklingkött i tärningar
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 msk kummin stött i mortel
  • 0.5 msk mynta eller oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt

Morotssoppa med grillat kycklingspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Krämig och söt soppa med kryddiga spett.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Trä upp kycklingköttet på grillspett. Blanda kryddorna med oljan, pensla köttet och marinera ca 1 timme i kylen.

Morotssoppa

  1. Hetta upp matfett i en gryta och fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt morötter och socker och fräs någon minut. Häll på vinet och låt sjuda några minuter, tillsätt buljongen och sjud soppan ytterligare 15 minuter. Mixa i matberedare, häll tillbaka i grytan och rör ner crème fraiche. Smaka av.
  2. Grilla spetten i ugnen eller grillpanna och låt eftersteka ca 8 minuter i 175°C ugnsvärme.
  3. Servera grillspetten med soppan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Allt på en plåt med kyckling

Betyg
Betyg
(29)