Morotspuré

Morotspuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Byt ut potatismoset mot morotspuré med smak av lök och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg skivade morötter
  • 1 skivad schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 120 g morotssylt
  • socker
  • 2 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Bryn morötter, lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg. Slå på vatten så det täcker, salta. Koka bitarna mjuka,cirka 15 minuter. Häll av vattnet och låt dem ånga av sig.
  2. Mixa med crème fraiche och morotssylt till en slät crème. Smaka av med salt, socker, citronsaft och svartpeppar. Servera istället för till exempel potatismos till lamm, kyckling eller fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskgryta i pepparsås

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Tzatziki

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Morotspuré
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg skivade morötter
  • 1 skivad schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 120 g morotssylt
  • socker
  • 2 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • salt

Morotspuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Byt ut potatismoset mot morotspuré med smak av lök och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn morötter, lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg. Slå på vatten så det täcker, salta. Koka bitarna mjuka,cirka 15 minuter. Häll av vattnet och låt dem ånga av sig.
  2. Mixa med crème fraiche och morotssylt till en slät crème. Smaka av med salt, socker, citronsaft och svartpeppar. Servera istället för till exempel potatismos till lamm, kyckling eller fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskgryta i pepparsås

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Tzatziki

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)